Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κάθε εμπόριο γιά καλό.

Toυ αναγνώστη blamandeau :

Η περίπτωση Ζ(ήττα) αφορά συνολικά λειτουργίες και πρακτικές.

Συλλογική υπόθεση δεν υπήρξε ποτέ και η ιντερνετική επικοινωνία είναι σαν τη λάβα: καταπίνει ό,τι γουστάρει χωρίς ν' αφήνει ίχνη.

Αυτό που εμφανίζεται ως δήθεν φωτογραφικό σάιτ, δεν είναι παρά πληροφορίες χωρίς αρχή και τέλος.
Λόγια, λόγια, λόγια.
Πού είναι οι φωτογραφίες;

Αυτό που εμφανίζεται ως μέλη δεν είναι παρά θεατές σε μία δήθεν αναβαθμισμένη σχέση (διαδραστικότητα).

Αυτό που εμφανίζεται ως δήθεν καλλιτεχνική ομάδα δεν είναι παρά ένα νόθο δημιούργημα εσωτερικών συσχετισμών ηγεμονίας.
Τα πρόσωπα αλλάζουν κατά το δοκούν και οι σχέσεις γίνονται και ξεγίνονται όπως οι λέξεις στο scrabble.
Οι δε "φιλίες" σε στυλ "Κώστα μου - Ανδρέα μου" προκαλούν τα γέλια και στον πιο καλόπιστο.

"Με τέτοιες σκέψεις τράβηξα το καζανάκι και μετά πήγα στο παράθυρο ν' αναπνεύσω λιγάκι, ν' ακούσω τον ήχο της πόλης. Από παντού ερχόταν ένας παράξενος θόρυβος. Δεν ήταν ο γνωστός θόρυβος απ' τ' αυτοκίνητα. Άλλου είδους αυτός: Ένα επίμονο πλατς-πλατς σκέπαζε κάθε άλλη βοή. Έστησα αυτί και κατάλαβα. Όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής είχε μεταβληθεί σ' έναν απέραντο μπιντέ κι είχαμε καθίσει όλοι επάνω και πλενόμασταν, πλενόμασταν, πλενόμασταν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες καζανάκια, χύνοντας καταρράκτες νερού, χαιρετούσαν την πρόοδό μας"

Παρ' ολ' αυτά, το απίστευτο έλλειμμα δημοκρατίας παραμένει.
Σε μια ιστορία με "μέλη", η εξωστρέφεια είναι δήλωση ηλίθιοι, όχι επιλογή.
Σε μια ιστορία με "μέλη", η "καλλιτεχνική ομάδα" εισηγείται, δεν αποφασίζει κωλόβλαχοι.
Ακόμη και οι "αναπληρωματικοί" παίζουν κάποια στιγμή, έστω και για ένα λεπτό.

...και τώρα έχει δικό του βενζινάδικο ο Μανώλης.


7 σχόλια:

  1. Δεν θα κουραστώ να το λέω μέχρι να γίνει κατανοητό: η λύση είναι στα χέρια μας ή μάλλον στο πληκτρολόγιό μας. Τιμωρήστε αυτή τη χουντοσελίδα όπως της αξίζει, μη μπείτε ούτε μία φορά αυτό το μήνα και συστήστε και σε άλλους να μην το κάνουν. Όπως η πρώτη διαγραφή του Παύλου είχε ρίξει τα Page Views του επόμενου μήνα στο μισό έτσι και τώρα ρίξτε τα με τη μία κάτω από το εκατομμύριο σε πρώτη φάση ιδιαίτερα σε περίοδο γιορτών, και μετά ακόμα πιο κάτω. Νομίζετε ότι η εταιρεία θα είναι χαζή να πληρώνει για πάντα όταν δει τέτοια Page Views; Σύντομα θα αποσυρθεί από μια επένδυση που δεν θα της αποφέρει τα κέρδη που νόμιζε. Και τότε θα δείτε πως οι στρίγγλες γίνονται αρνάκια, τότε θα δείτε ότι καθόλου μα καθόλου δεν το εννοούν όταν λένε πως δήθεν δεν τους νοιάζει αν μείνουνε πέντε-έξι, τότε θα δείτε πόσο θα χτυπάνε το κεφάλι τους που αυτή η ηγεμονία που λέει ο blamandeau και οι λυκοφιλίες θα τους οδηγήσουν στην ασφυξία και στο κλείσιμο. Και ξέρετε τι σημαίνει ασφυξία και κλείσιμο για τις ματαιόδοξες κενότητές τους. Σημαίνει ότι ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΧΤΟΥΝ, χάνουν το "κοπάδι" για να κάνουν το "βοσκό" που φαντάζονται για τους εαυτούς τους.

    Αλλιώς θα εξακολουθήσει να γίνεται αυτό που λέει κατάμουτρα ο Νικηφόρος και ο κάθε Νικηφόρος εκεί μέσα: όλο διαμαρτύρεστε και όλο μέσα είστε. Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση; Όλα τα μέλη που διαγράφηκαν ή αποκλείστηκαν το τελαυταίο διάστημα, εμφανίζονται στο ντι πι όχι σαν διεγραμμένα ή αποκλεισμένα μέλη αλλά ως ενεργά που απλώς δεν είναι σε σύνδεση. Δηλαδή από τη μία μας διαγράφουν και από την άλλη θέλουν να προσμετρούμαστε στον κατάλογο των μελών. Για ποιο λόγο άραγε;
    Και κάτι άλλο. Κάποια μέλη που έχουν αποκλειστεί (δεν ξερω αν είναι προσωρινός ή οριστικός ο αποκλεισμός τους) έχουν στείλει συμμέτοχη στο διαγωνισμό που τρέχει (ναι αυτόν με την τεράστια επιτυχία των 30 συμμετοχών ως τώρα). Αν υποθέσουμε πως ο αποκλεισμός τους είναι ορίστικός και κάποια από αυτές τις συμμετοχές κερδίσει την τρίτη θέση, τι θα γίνει; θα τους κάνουν δώρο την ετήσια συνδρομή; Έχει πολύ πλάκα το θέμα τελικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο αυτά που αναφέρεις είναι το λιγότερο ίσως.
    Εγείρονται και ζητήματα νομικής φύσεως όπως πχ. με τον αποκλεισμό ενός μέλους του αποκόπτουν την επαφή του από το προσωπικό email που έχει στο dpgr και αυτό φυσικά είναι εντελώς μα εντελώς παράνομο αφού σου αποκόπτει την επικοινωνία με φίλους, πελάτες και μπορεί να σου προκαλέσει πολύ σημαντικά προβλήματα και φυσικά και οικονομικής φύσεως.

    Και ξέρεις τί αναδουλειές έχουν οι δικηγόροι έ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης οι εντελώς έξω από κάθε όρο χρήσης αυθαίρετες διαγραφές φωτογραφιών τόσο από το σχολιασμό όσο και από τις γκαλλερί μου, μου προξένησαν ανεπανόρθωτες ζημιές, αλλά και τεράστια ηθική βλάβη.

    Και ξέρεις τί αναδουλειές έχουν οι δικηγόροι έ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ξέρεις και τι άλλο έ ?
    Έ άσε να μην τα πούμε και όλα με την πρώτη.
    Τα "καλά" τα κρατάμε γιά το τέλος.
    (αλλά τα κρατάμε όμως)

    (αχρείαστα νάναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω θα χαιρομουν παντως μια αποκλεισμενη ετησια συνδρομη.
    τουλαχιστον θα την φωτογραφιζα :)

    φυσικα και δεν θα υπαρξουν φωτογραφιες αποκλεισμενων στις πρωτες σελιδες. ειπαμε.. τα καλα παιδια μετρανε, οι φωτογραφιες ερχονται σε δευτερη μοιρα.

    παραδειγμα ζηση σε αναφορα γιοννεκ.
    μα ειναι δυνατον να παρουσιασουμε φωτο αποκλεισμενου μελους? καπως ετσι, αν οχι ακριβως ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν θα σχολιασω επι της ουσιας ολα αυτα που διαβαζω και που βλεπω να γινονται τελευταια,δεν νομιζω οτι ενδιαφερει η αποψη μου και επισης ειμαι νεος στο ντιπι και δε ξερω τι εχει γινει στο παρελθον...το οτι μαζευεστε καθε μερα εδω περα 5-10-100 ατομα και μιλατε για το ντιπι πoσο φυσιολογικο σας φαινεται? σε ειχα ακουσει παυλο στην εκθεση του γιοννεκ να λες "μου ριξανε μπαν για 30 μερες και τους εριξα και γω ενα για αλλες 300"...απο τοτε εχει περασει ενας μηνας κατα τον οποιο επανηλθες στο ντιπι,σε ξαναεφυγαν,τωρα διαβαζω δικηγορους,εμμεσες απειλες κλπ κλπ...λυκος που γαβγιζει δε δαγκωνει? τεσπα,περιμενω με αγωνια την συνεχεια του καλυτερου φετινου ριαλιτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή