Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η ζωή έχει πλάκα.

Τoυ αναγνώστη georgepegas :

Ήταν η στιγμή που ο μέγας αρχιτέκτονας του σύμπαντος αποφάσισε να ρίξει τη ζαριά του.

Απλώθηκε στην τεράστια πολυθρόνα του και ατένισε τα μικρά ανθρώπινα σκουλήκια να σέρνονται μόνα και αβοήθητα στο διαδίκτυο. Χωρίς στέγη, φως, νερό και τηλέφωνο. Ασήμαντα ανθρωπάκια που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Αμελητέες ποσότητες στον μακρύ κατάλογο των σκουληκιών.

Μα τι νομίζουν πως θα καταφέρουν τέλος πάντων ? Πόσο θα αντέξουν μόνα και αβοήθητα εκεί έξω στο κρύο, μακριά από την ασφάλεια και θαλπωρή που τους προσφέρει το δικό του σύμπαν ? Δεν καταλαβαίνουν πως όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος ? Δεν έχουν διαβάσει το παραμύθι ?Δεν μπολιάστηκαν μετά από τόσα και τόσα χρόνια κατήχησης με τις υπέρτατες αξίες της υπακοής, της υποταγής, της αβουλίας και της νωθρότητας, με τις οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένο και το δικό του σύμπαν ?

Απ’ ότι φαίνεται όχι. Είναι όμως ή δεν είναι ρε πούστη αυτός ο μέγας αρχιτέκτονας του σύμπαντος ? Είναι ! Σαφώς και είναι ! Αφού του το είπαν, είναι ! Ε, ήρθε λοιπόν η ώρα που έπρεπε να ρίξει τη ζαριά του.

Κύριοι σκουλήκια λοιπόν, εσείς που τολμήσατε να βγάλετε γλώσσα, μάθετε πως είσαστε παπαρολόγοι. Μάθετε πως είσαστε επαναστάτες του καναπέ. Μάθετε πως δεν είσαστε άνθρωποι. Είσαστε σιχαμερά σκουλήκια. Σας το λέω εγώ. Ο μέγας αρχιτέκτονας του σύμπαντος.

Τα ζάρια έφυγαν. Όλοι περίμεναν με αγωνία. Είχε έρθει η ώρα να γελάσουν μια φορά και τα σκουλήκια. Τα ζάρια έδειξαν ασσόδυο.

Καληνύχτα μαλάκα, η ζωή έχει και πλάκα.



3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ζωη εχει πλακα τελικα.
    ο κος καρδιανος υποθετω οτι οντως αποχωρησε απο το ντι πι.
    πιστευε(και πολλοι δηλαδη) οτι η δυναμη των ψηφων ειναι δυνατοτερη απο τον λογο.

    μα θα μου πεις γιατι το παιρνεις προσωπικα? πως ειπατε? :)

    ας προσεχαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή