Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ο Καραγκιόζης δικαστής.

@ Τα κακά παιδιά πάνε στην κόλαση.

@ Τα καλά πάνε "on the beach".

@ Eίδες άμα τρώς όλο το φαΐ σου και δε μιλάς τι καλός που είναι ο μπαμπάκας ?

@ Την άλλη βδομάδα και άμα εξακολουθήσετε να είστε καλά παιδιά, θα σας πάει και στο ζωολογικό κήπο.

@ Να ταΐσετε τις πάπιες.

@ Τις άλλες πάπιες, τις κανονικές, όχι αυτές που κάνουνε τις πάπιες.

@ Μα ούτε ένα "κακό" παιδί βρε ανάμεσα στην νέα αναδυόμενη κατασκευασμένη αξία ? Μα ούτε ένα ?

@ Τι διάολο... Πιστοποιητικό διαδικτυακών φρονημάτων τους ζητάτε πρώτα ?

@ Πάντως και γιά να είμαστε και δίκαιοι, όλα από τα χέρια Του περνάνε... Σφουγγάρισμα, λάτρα, ξεσκόνισμα, σιδέρωμα, αποκεφαλισμοί... Όλα !

@ Τόχε πεί και ο Βαλλιάνος : "Υπάρχω σημαίνει λερώνω τα χέρια μου".

@ Βέβαια δεν εννοούσε ακριβώς αυτό, περί υπαρξισμού μιλούσε ο άνθρωπος.

@ Νά ένα ωραίο θέμα που μούρθε τώρα γιά τον επόμενο διαγωνισμό.

@ " Έρπω, άρα υπάρχω."

@ Δεκτά και αυτοπορτραίτα.

@ Ο γιόννεκ διεγράφη "διότι παρέβη τον όρο χρήσης περί αγγελιών".

@ "Είχε βάλει προς πώληση είδη, τα οποία δήλωνε πως δεν ήταν δικά του".

@ (Αυτή ήταν η "επίσημη" αιτιολόγηση).

@ Νάστε καλά βρε, μας κάνατε και γελάσαμε πάλι !

@ Τελικά όπως πάει, αυτά τα καλά παιδιά θα μου το φάνε το ψωμάκι μου.

@ Τί να γράψει κι ο κακομοίρης ο σατιρικός καλλιτέχνης γιά να σας κάνει να ευθυμήσετε?

@ Τί να γράψει που να ξεπερνάει δηλαδή την πραγματικότητα ?

@ Άντε να σας πώ ένα αστείο βρε μπεζεβέγκηδες.

@ Ποιό είναι το πιό σύντομο ανέκδοτο ?

@ "Όροι Χρήσης"


8 σχόλια:

  1. Και κοίτα να δεις που σήμερα, 1.5 μήνα μετά την ανάρτηση ενός μηνύματός μου στα πορτρέτα, πήγε μια ψυχή και του έχωσε μια αρνητική που ήταν όλη δική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ήλιος έλαμψε περήφανος πάνω από το νησί. Πλησίαζε ο χειμώνας αλλά ο καιρός ήταν σχεδόν καλοκαιρινός. Σηκώθηκε ράθυμα από το κρεβάτι. Ήταν υπναράς. Από μικρό παιδί ο ύπνος ήταν ο καλύτερός του φίλος. Ο ύπνος και η ματαιοδοξία. Άλλους φίλους δεν είχε. Τι να τους κάνει άλλωστε.
    Το ένοιωθε πως η σημερινή μέρα δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Κάτι είχε αλλάξει. Ήταν η ευκαιρία του. Η ευκαιρία που έψαχνε μια ζωή. Είχε ξεμπερδέψει, ή τουλάχιστον έτσι πίστευε, με όλους αυτούς που του στέκονταν εμπόδιο στα σχέδιά του. Ασυναίσθητα διέκρινε ένα σαρδόνιο χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη του. Κοίταξε έξω από το παράθυρο τη θάλασσα να λαμπυρίζει στον ορίζοντα. Τότε ήταν που το σκέφτηκε. Εντάξει το «σκέφτηκε» σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Η «παραλία». Ωραίο θέμα, πιασιάρικο. Έτσι θα λέγεται η έκθεση που θα διοργανώσει στο καφενείο του χωριού. Είχε κάτι ζωγραφιές με παραλίες. Όχι σπουδαία πράγματα, αλλά για τη δουλειά που τις χρειαζόταν μια χαρά ήταν. Άλλωστε οι κακοί είχαν φύγει και από τους εναπομείναντες, μετά τα τελευταία ξεκαθαρίσματα, ποιος θα τολμούσε να του πει κουβέντα. Με το καφενείο δεν είχε πρόβλημα έτσι και αλλιώς, ο ιδιοκτήτης έλειπε και τον είχε αφήσει εν λευκώ να κάνει ότι θέλει.
    Ένα προβληματάκι υπήρχε όμως. Πως διάολο να τα φέρει έτσι που να μη φανεί ότι το μόνο που θέλει από αυτή την έκθεση είναι να βγάλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, αδιάφορες ζωγραφιές του ξεχασμένες από όλους. Τον βασάνιζε αυτό, γιατί η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι στο χωριό δεν τα έπιαναν κάτι τέτοια (τους είχε παραμυθιάσει για τα καλά χρόνια ολάκερα), αλλά ήταν και κάποιοι, λίγοι βέβαια, που δεν μπορούσε να τους ξεγελάσει έτσι εύκολα. Τότε έγινε η υπέρβαση. Δύο σκέψεις την ίδια μέρα είναι ρεκόρ που δεν το πετυχαίνεις εύκολα. Θα εκθέσει και τις ζωγραφιές των λίγων. Ποιος θα μπορέσει/ τολμήσει να του πει κουβέντα τότε.
    Τράβηξε το καζανάκι και το είδε ξανά. Εκεί, ακριβώς κάτω από τη μύτη του. Πότε πρόλαβε και ξαναφύτρωσε. Χθες βράδυ επιμελώς το είχε ξυρίσει, και σήμερα, πριν καλά καλά περάσουν δέκα ώρες, αυτή η μικρή κουτσουλιά ήταν πάλι εκεί. Μια σταλιά μουστακάκι να μη λέει να φύγει με τίποτα. Δε βαριέσαι σκέφτηκε (αυτό και αν ήταν υπέρβαση). Έτσι και αλλιώς είχε αρχίσει να το συνηθίζει.
    Όλα τα παραπάνω είναι μια καθαρά φανταστική ιστορία και δεν ξέρω ποια ευτελή κίνητρα με οδήγησαν να τη γράψω ή εάν ενδιαφέρει κανένα. Θα ήθελα πάντως να τονίσω πως οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.
    Υ.Γ. Η ιστορία τιτλοφορείται «ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερώτηση. Πόσους κιουρέιτορ ξέρετε που επιλέγουν τις δικές τους φωτογραφίες προς έκθεση ως "αξιόλογες φωτογραφικές καταθέσεις".

    Οπως λέει και η παροιμία "Ελα curator να σου δείξω τα curat(δ)oχώραφά σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συντομο ανεκδοτο ; καλλιτεχνικη φωτογραφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξερεις τι φωτογραφικη σκεψη μου κατεβηκε αυτη την στιγμη λυκε?
    η γνωση της τεχνης ειναι απαραιτητη για να μαθαινεις τι σημαινει προσωπικη εκφραση-προσωπικη ματιά(διαφορετικα πραγματα για μενα) και με ποιον ξεχωριστο τροπο πετυχαινεται αυτο.
    και οχι να την μελεταμε για να μοιαξουμε..
    αυτος ο δρομος βεβαια κρυβει σχεδον μονο αποτυχιες.

    ξερω.. ασχετο(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mitsosmt01 ) αντιστροφη σκεψη ασπρομαυρη μαι και σημασια εχει να εχεις να πεις που σημαινει ευρεση μηχανισμων ανιχνευσης και ο τροπος να τα πεις θα αναδυθει απο μονος του και θα ανθισει μοναδικα οπωσδηποτε.

    ξερω..ασχετο(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοιτα georgepegas μιας και ανοιξες το θεμα του dpgr edits.
    το θεμα δεν ειναι αν ειναι καλη προσπαθεια. καθε ''προσπαθεια'' για μενα ειναι καλη.
    το ζητουμενο ειναι γιατι μενει ανοικτο το thread. οταν δεν μπορει να συζητηθει μια φωτογραφια, θα μπορεσουν να συζητηθουν 30 πακετο και μαλιστα απο διαφορετικους φωτογραφους? εκ των πραγματων, οχι..
    πολυ καλο αυτο που γινεται αλλα κλειδωμενο..

    αλλιως τι μπορω να συμπερανω εγω ο καημενος? τι απομενει για συζητηση φωτογραφικη? συγχαρηλικια η διαφωνιες.. μπορει να υπαρξει τιποτε αλλο? προσωπικα βλεπω 5 φωτογραφιες για πεταμα. φαντασου ο καθενας τωρα να πει το δικο του προσωπικο.

    και απομενει στα ματια μου η εξηγηση του νοε οτι διαλεξε τον ζηση.. και ο ζησης διαλεξε τον νοε.
    και προσεξτε την απολυτη ξεφτιλα. το 30 δεν ειναι τυχαιο. οι 30 αυτοι φωτογραφοι θα ειναι και αυτοι που θα παρουσιαστουν μεσω dpgr στο Athens Festival(πως κολοδιαολο λεγεται αυτο)
    εκτος βεβαια, αν αλλαξουν 2-3 γιατι διαβαζομαστε εδω μεσα.

    ξερεις κατι λυκε? εδω μεσα αρχισε να μ αρεσει, οσον αφορα το θεωρητικο τμημα της φωτογραφιας και των εξελιξεων της..

    και stsk, αυτο που ειπα πριν αφορουσε τις 30 φωτογραφιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αρα δεν ειναι θεμα φωτογραφιων, αλλα θεμα φωτογραφων. και θα μου πεις τι πειραζει αυτο. πουθενα αν τιμια ανακοινοταν οτι οι ιδιοι θα ειναι αυτοι στο φεστιβαλ..

    δεν θα εχει συνεχεια το νημα. ενα μπαμ για το θεμα που ανεφερα.
    γιατι υπαρχουν δυο προβληματα για την συνεχεια του. δεν φτανουν οι φωτογραφοι για τριτο μηνα και η επαναληψη φωτογραφων σιγουρα θα εχει αντιδρασεις.

    ωρες ωρες νομιζω οτι καποιοι δεν μπορουν να σκεφτουν περα απο την μυτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή