Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί...

Toυ αναγνώστη georgepegas :


Ο ήλιος έλαμψε περήφανος πάνω από το νησί. Πλησίαζε ο χειμώνας αλλά ο καιρός ήταν σχεδόν καλοκαιρινός. Σηκώθηκε ράθυμα από το κρεβάτι. Ήταν υπναράς. Από μικρό παιδί ο ύπνος ήταν ο καλύτερός του φίλος. Ο ύπνος και η ματαιοδοξία. Άλλους φίλους δεν είχε. Τι να τους κάνει άλλωστε. 

Το ένοιωθε πως η σημερινή μέρα δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Κάτι είχε αλλάξει. Ήταν η ευκαιρία του. Η ευκαιρία που έψαχνε μια ζωή. Είχε ξεμπερδέψει, ή τουλάχιστον έτσι πίστευε, με όλους αυτούς που του στέκονταν εμπόδιο στα σχέδιά του. 

Ασυναίσθητα διέκρινε ένα σαρδόνιο χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη του. Κοίταξε έξω από το παράθυρο τη θάλασσα να λαμπυρίζει στον ορίζοντα. Τότε ήταν που το σκέφτηκε. Εντάξει το «σκέφτηκε» σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Η «παραλία». Ωραίο θέμα, πιασιάρικο. Έτσι θα λέγεται η έκθεση που θα διοργανώσει στο καφενείο του χωριού. Είχε κάτι ζωγραφιές με παραλίες. Όχι σπουδαία πράγματα, αλλά για τη δουλειά που τις χρειαζόταν μια χαρά ήταν. Άλλωστε οι κακοί είχαν φύγει και από τους εναπομείναντες, μετά τα τελευταία ξεκαθαρίσματα, ποιος θα τολμούσε να του πει κουβέντα. Με το καφενείο δεν είχε πρόβλημα έτσι και αλλιώς, ο ιδιοκτήτης έλειπε και τον είχε αφήσει εν λευκώ να κάνει ότι θέλει. 

Ένα προβληματάκι υπήρχε όμως. Πως διάολο να τα φέρει έτσι που να μη φανεί ότι το μόνο που θέλει από αυτή την έκθεση είναι να βγάλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, αδιάφορες ζωγραφιές του ξεχασμένες από όλους. Τον βασάνιζε αυτό, γιατί η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι στο χωριό δεν τα έπιαναν κάτι τέτοια (τους είχε παραμυθιάσει για τα καλά χρόνια ολάκερα), αλλά ήταν και κάποιοι, λίγοι βέβαια, που δεν μπορούσε να τους ξεγελάσει έτσι εύκολα. Τότε έγινε η υπέρβαση. Δύο σκέψεις την ίδια μέρα είναι ρεκόρ που δεν το πετυχαίνεις εύκολα. Θα εκθέσει και τις ζωγραφιές των λίγων. Ποιος θα μπορέσει/ τολμήσει να του πει κουβέντα τότε. 

Τράβηξε το καζανάκι και το είδε ξανά. Εκεί, ακριβώς κάτω από τη μύτη του. Πότε πρόλαβε και ξαναφύτρωσε. Χθες βράδυ επιμελώς το είχε ξυρίσει, και σήμερα, πριν καλά καλά περάσουν δέκα ώρες, αυτή η μικρή κουτσουλιά ήταν πάλι εκεί. Μια σταλιά μουστακάκι να μη λέει να φύγει με τίποτα. Δε βαριέσαι σκέφτηκε (αυτό και αν ήταν υπέρβαση). Έτσι και αλλιώς είχε αρχίσει να το συνηθίζει.

Όλα τα παραπάνω είναι μια καθαρά φανταστική ιστορία και δεν ξέρω ποια ευτελή κίνητρα με οδήγησαν να τη γράψω ή εάν ενδιαφέρει κανένα. Θα ήθελα πάντως να τονίσω πως οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

60 σχόλια:

  1. Είδες τι έμπνευση μπορεί να φέρει ο Ριβέλης στην τουαλέτα!

    Να ρωτήσω κάτι?
    Πολλές φωτογραφίες είναι δημιουργίες των συντονιστών. Δηλαδή αυτή η δουλειά θα γίνεται κάθε μήνα? Ο ένας θα διαλλέγει τις φωτογραφίες του άλλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνοιξη στο χωριό μου πάντως εμείς αυτό το λέμε αλλαξοκωλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας μην κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μας.
    ο ζησης καρδιανος ειναι πισω απ ολη αυτη την καταντια. παταει επι πτωματων για να μεινει στο φωτογραφικο πανθεον.
    αυτος καλα κανει το κομματι του.
    η ηλιθιοτητα ανηκει στον αξεστο ντοκτορ μιχαλη.
    δεν μπορει να καταλαβει οτι αλλο καλος(?) φωτογραφος και αλλο καλος συντονιστης.


    κι εδω λυκε εχεις πολλα αδικα..
    δεν επιτρεπεται να επικεντρωνεσαι σε λαθος προσωπα. και ξερεις οτι σ'αγαπαω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε μου λές ρε Μήτσο, εσύ είχες ποτέ παράπονο από τον Μητσοτάκη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι υπόλοιποι βρε Μήτσο μου τι κάνουν; Αν υποθέσουμε πως ο μόνος υπεύθυνος είναι ο Ζήσης, οι υπόλοιποι που βλέπουν όλη αυτή την κατάντια όπως λες και εσύ, γιατί δεν σηκώνονται να φύγουν και να τελειώσει το παραμύθι. Με την ανοχή όλων έγιναν όσα έγιναν. Και αν κάποιοι δεν γνώριζαν, οφείλουν τώρα που έμαθαν, αν θέλουν να τα έχουν καλά με τον ευατό τους (αν βέβαια ο πραγματικός ευατός τους είναι αυτός που όλοι ψυχανεμιζόμαστε ότι είναι)είτε να απαιτήσουν να αλλάξουν κάποια πράγματα είτε να σηκωθούν να φύγουν. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Και αν μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα δεν σου κρύβω ότι είναι από αυτά που συμπαθούσα και σεβόμουνα στο ντι πι, αλλά οι δικαιολογίες φίλε, δυστυχώς μου τελείωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήτσο ο Παύλος σου το έχει πει καθαρά να μην επικεντρώνεσαι σε πρόσωπα, κι εσύ κι άλλοι. Τι ζισκάρ, τι Νόβους, τι Δημήτρης Δέλτα, τι thick theo, τι Νικηφόρος, τι Ντόκτορ, είναι ΟΛΟΙ τους διαφορετικές όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος που λέγεται dp. Η ματαιοδοξία για κάποιους και τα φράγκα για κάποιους άλλους δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουν χώρο στα λουλούδια να ανθίσουν σε αυτό το site. Καταλάβετέ το καλά αυτό, κόψτε μαχαίρι τα Page Views και ανοίχτε τα μάτια και σε άλλους να τα κόψουν όσο είναι νωρίς. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ. Θυμηθείτε την πρώτη φορά που διαγράψανε τον Παύλο έπεσαν τα Page Views περίπου στο μισό. Ρίχτε τα και τώρα στο γκρεμό και θα δείτε πως τους πιάνει μετά ο κωλοσφίχτης και αν όντως η εταιρία πρόκειται να τους χρηματοδοτεί αν μείνουνε πέντε όπως λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. :) τον παω τον μητσοτακη, αλλα ειναι αλλο θεμα. και φυσικα καταλαβαινω το νοημα σου..

    ας υποθεσω οτι το dpgr δεν ειναι συγκεκριμενοι ανθρωποι αλλα ιστορια που θελει την συνεχεια της.
    γιατι αν μιλουσα για ανθρωπους, τους ξεχεζω εναν εναν.
    ενας ανθρωπος λογικα, δεν μπορει να τα κανει ολα.
    αλλος ειναι φτιαγμενος φωτογραφος(ααω, image, manoewar, γιοννεκ) με την εννοια της ξεχωριστης εκφρασης, αλλος φτιαγμενος φωτογραφος για παγκοσμιοτητα(ζησης,βασιλικος) αλλος για διαγωνισμους(παλι βασιλικος, pkomo).
    φυσικα και ελαχιστα τρανταχτα παραδειγματα μονο φερνω.
    και υπαρχουν βασικα οι ανοητοι που δεν κατεχουν γρι(αυτο δεν πειραζει)και που δηλητηριαζουν το ντι πι με επιθεσεις που τσιμπανε καποιοι, γυρνωντας το θεμα σε κουλουβαχατα.
    και βασικα.. οι νεοι φωτογραφοι.. που δεν μιλανε και απλα αγαπανε την φωτογραφια. και εκει θελει την αγαπη απο τους παλιους.
    δεν ειναι ικανος ο ζησης. ικανος μονο ειναι ο Novus, γεννημενος συντονιστης. απολυτος συντονιστης(μεχρι να βρεθει καλυτερος, που δυσκολο το βλεπω-αλλα ειναι θεμα ελευθεριας εκφρασης για να μεταδοθει σε μελλοντικα νεοτερους συντονιστες-καλυτερους)
    και τελος.. οι σκουπιδιαρηδες(εγω κι εσυ) που συμμαζευουν αυτους που δεν ειναι για την φωτογραφια εκει μεσα. για να τους δειχνουν τι πρεπει να κανουν, αν μπορεσουν. αλλιως τον πουλο.. φασιστας ε? :)
    και για να συμμαζευουν αυτο που δεν καταλαβαινει το ''κομμα''.

    θα γυρισω στο dpgr αν ακυρωθει πιο νωρις ο 15θημερος αποκλεισμος μου. θα γυρισω αν συγχρονως θα δω σαν πραγματικο συντονιστη τον novus και επιστροφη του σκουπιδιαρη λυκου και του καταπληκτικου φωτογραφου γιοννεκ. κι ας τσακωνομαι μαζι του.
    η φωτογραφια μετραει. και ειναι στο χερι ενος.. του ντοκτορ.

    ολα τ αλλα ειναι.. αλλα λογια ν αγαπιομαστε, χωρις επιστροφη. 15 μερες να δουμε(οχι εκτιμηση, εχει αποδειχτει κατα καιρους αυτη) τι αποφασεις θα παρθουν απο εναν.
    γιατι ειναι καθαρα στο χερι ενος. και κανενος αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. georgepegas δεν ειναι θεμα εκδικησης. ειναι θεμα λυσης. διαβασε το προηγουμενο σχολιο μου.
    οταν τελειωσουν ολες οι λογικες ισως και εκδικηση.
    στο ξαναειπα δεν θελει βιασυνη, υπομονη.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ας υποθέσουμε Γιώργο ότι ο Novus (διότι γι' αυτόν μιλάς), δεν ανέχεται αυτή τη κατάσταση και όντως σκέφτεται να παραιτηθεί. Το έχεις σκεφτεί αυτό ;
    Πως να το κάνει όμως τώρα;
    Κάτω από τις πιέσεις και την κατακραυγή και μάλιστα από ανθρώπους με τους οποίους ήταν πολύ καλός φίλος, όχι στα λόγια αλλά έμπρακτα;
    Κάτω από τις πιέσεις αυτών που ο πρώην άξιος, ικανός και σκεπτόμενος novus, έγινε ξαφνικά αναξιοπρεπής, μοναρχοφασίστας και εξουσιαστής;

    Ένα σενάριο είναι αλλά αν έχει κάποια ψήγματα πραγματικότητας, είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, να αφεθεί να συρθεί κανονικά σε παραίτηση-ταπείνωση κάτω από το κλίμα που περιέγραψα;

    Είναι περίπλοκες οι καταστάσεις, υπάρχουν διαπλεκόμενα άτομα μερικά από τα οποία έχουν ήδη αναφερθεί εδώ και με αυτή την έννοια, προσωπικά συνεχίζω να αρνούμαι τις εύκολες απαντήσεις περί ολοκληρωτικής μεταστροφής της προσωπικότητας ενός "πρώην" επιστήθιου φίλου που ζαλίστηκε από τη δίνη της εξουσίας και μεταστράφηκε σε αποκρουστικό φασίστα όπως σχεδόν περιγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Steppenwolf, συλλογική ευθύνη λοιπόν...
    Δε μου λες; αυτή τη χολή γιά όλους μα όλους, την είχες καιρό μέσα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εν τω μεταξυ η αηδια συνεχιζεται στο edits.

    δελτα=Πιστεύεις οτι ο Ζήσης αδίκως συμπεριέλαβε τη φωτογραφία του στην παρουσίαση? Είναι εντός θέματος, είναι μια πολύ καλή φωτογραφία και καλώς βρισκόταν εκεί.

    οπως και η δικια του φυσικα.. :) και ενω ηδη την απεσυρε ο ζησης. ουτε διαβαζει..

    καλα.. για noe που βρηκε μετριες τις φωτο του αλλα ''αλλος'' του ειπε ειναι οτι μια ειναι καλη......., και για ζηση που την απεσυρε θαραλλεα, μιλησα πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Chobe

    O γερμανός κοινωνιολόγος Robert Michels έγραψε για ένα καταπλήκτικό φαινόμενο που το ονόμασε "Ο σιδηρούς νόμος της ολιγαρχίας"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_law_of_oligarchy

    Σύμφωνα με αυτόν τον κοινωνικό νόμο κάθε δημοκρατική κοινωνική οργάνωση καταλήγει αναπόφευκτα σε ολιγαρχία ή μοναρχία. Σαν παράδειγμα μελέτησε διάφορα συνδικάτα και σοσιαλιστικά πολιτικά κόματα στην Ευρώπη. Ο συνδικαλιστής και σοσιαλιστής Μιχελς πέθανε το 1936 φίλος και φιλοξενούμενος του Μουσολίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Κάτω από τις πιέσεις και την κατακραυγή"
    Γιατί να μην το κάνει ? Μη χαλάσει το ιματζ του ?

    Άκου να δείς Μιχάλη, μιλάς με την ίδια φρασεολογία της ανάπηρης αριστεράς που εκφράζεις, γιά αυτό και αυτή η αριστερά που εκφράζεις (όπως και η άλλη που δεν εκφράζεις) σε κάθε εκλογές παίρνει τα αρχίδια του ελληνικού λαού.

    Ακριβώς επειδή διατυπώνει τον ίδιο πολιτικάντικο και ανούσιο λόγο.

    Ένα λόγο κατάλληλο γιά ατέρμονες συζητήσεις που θέλει την δράση ποινικό αδίκημα.

    Βαρεθήκαμε αυτόν τον αριστερό λόγο του κώλου Μιχάλη μου που θέλει να τάχει με όλους καλά και τελικά βρίσκονται αυτή την αριστερά να την έχουν όλοι (και οι από δώ και οι από κεί) σε πλήρη ανυποληψία και πολύ σωστά γιατί αυτό της αξίζει.

    Φίλε κοινωνική δράση δεν είναι να ψηφίζεις και να συζητάς μαζί με άλλους γραφειοκράτες.

    Κοινωνική δράση είναι αν χρειαστεί να χάσεις και τους "φίλους" σου και την βολή σου, αν οι πράξεις τους είναι κατακριτέες.

    Κατά τα άλλα, μπορεί να σε φτύνουνε και συ να λες ότι ψιχαλίζει.

    Για να μην τους κακοκαρδίσεις ή γιά να μην μπείς σε δυσάρεστες γιά σένα διαδικασίες.

    Δικαίωμά σου είναι να το κάνεις και να σκέφτεσαι και να πράττεις όπως νομίζεις.

    Αλλά τουλάχιστον σε παρακαλώ μην βαφτίζεις τους φόβους σου σύνεση και την γραφειοκρατική σου αντίληψη και τις φοβίες σου σύνεση.

    Εδώ δεν είμαστε γιά να γλυφόμαστε μεταξύ μας, αν θελαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο θα καθόμαστε και στο dpgr να κάνουμε πίπες ο ένας στον άλλον όπως τώρα οι αξιοθρήνητοι συντονιστές.

    Εδώ είμαστε γιά να μιλάμε αντρίκια χωρίς πολιτικάντικες παπάρες.

    Μιχάλη τα πράγματα είναι απλά.

    Ή είμαι αρχιμαλάκας ή δεν είμαι.

    Δεν περιμένω καμμιά κεντρική επιτροπή γιά να αποφασίσει είτε γιά το ένα είτε γιά το άλλο.

    Γι αυτό ποτέ η Αριστερά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δεί προκοπή, επειδή περισσότερο από την ουσία της νοιάζεται γιά το μη τυχόν και σπάσει κανένα αυγό.

    Δε γαμιόμαστε λέω γώ τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τις πούτσες και βγάζεις όλο σου το άχτι γιά την Αριστερά λες και μιλάς σε πολιτικό κομισσάριο !!!!!
    Χέσε μας ρε Παύλο και μη νομίζεις ότι μόνο εσύ έχεις βρωμόστομα. Μπορώ και γω αλλά δεν μου το επιτρέπει η αριστερή μου συνείδηση :(((

    Λοιπόν σου υπόσχομαι ότι αύριο θα ξεκοκαλίσω τη ΖΟΥΓΚΛΑ !!!

    Αλήθεια, γιά την ταμπακιέρα ξέχασες να πεις δυό λόγια :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Chobe είπε...
    "Steppenwolf, συλλογική ευθύνη λοιπόν...
    Δε μου λες; αυτή τη χολή γιά όλους μα όλους, την είχες καιρό μέσα σου;"

    Εκτός του ότι Μιχάλη δεν θες να δείς, δεν είσαι και ενημερωμένος.

    Όταν εγώ βγήκα στο νήμα του προφανούς και είπα "μπράβο" στον Πατσίνκο και μέμφθηκα τον Ζήση, τότε ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΘΥΜΙΣΩ ΕΓΩ, βγήκε ο αυτοκράτωρ Νόβους και είπε το καταπληκτικό

    "ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (μωρ τι μας λές?) ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ και "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ" (και γέλασε και ο κάθε πικραμένος).

    Ο Νόβους λοιπόν δεν θα συμφωνούσε καθόλου με το σκεπτικό σου.

    Τι προσπαθείς αυτή τη στιγμή λοιπόν να υπερασπιστείς ? Ποιά λογική ? Και κυρίως ποιά ΑΞΙΑ ?

    Την αξία του να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας ?

    Ας τις χαλάσουμε ρε Μιχάλη. Αν είναι οι καρδιές μας τόσο σκατένιες χίλιες φορές ας τις χαλάσουμε.

    Εδώ είμαστε γιά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ chobe :

    Ναι, έχω άχτι γιά την αριστερά, τό ίδιο ακριβώς άχτι που έχουν όλοι οι σκεπτόμενοι αριστεροί που δεν είναι μαντρισμένοι σε κανένα κωλοκόμμα από αυτά που καταφέρανε να την φέρουν σε εκλογικά ποσοστά χαρτοσήμου.

    Αν εσύ με αυτή την αριστερά είσαι ευχαριστημένος να την έχεις και να τη χαίρεσαι.

    Και την αριστερή συνείδηση να την έχεις αλλά δίπλα στη συνείδηση πρέπει να κάθεται και η πράξη. Κατά τα άλλα και γώ αγαπάω τα παιδιάκια της αιθιοπίας και τη σαύρα της μοζαμβίκης.

    Πώς ? Με τα λόγια ? Από λόγια χορτάσαμε.

    Και το άλλο με τη Ζούγκλα δεν το κατάλαβα.
    Πού κολλάει η ζούγκλα ?

    Μου θυμισες σήμερα το ΚΚΕ που τις πρώτες μέρες αποκαλούσε τα παιδιά του Πολυτεχνείου απολίτικους αλήτες.

    Πάντα ρε πούστη μου οι κοινωνίες ήταν μπροστά από τα κωλοκόμματα. ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η μαζική κατάθεση θετικών ψήφων από τα μέλη της συντονιστικής ομάδας σε κάθε νέα "ιδέα" ενός των πεφωτισμένων αρχηγών μου θυμίζει δηλώσεις υποταγής και νομιμοφροσύνης.
    Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά κάμποσα μέλη της ομάδας δεν υπόγραψαν αυτη την φορά την δήλωση. Για τηνιδέα της παραλίας εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. krouvalos ευχαριστώ γιά την επισήμανση αλλά,και λοιπόν ; Εξηγεί τα πάντα πιστεύεις;
    Οχι τίποτ' άλλο αλλά ο Γερμανός κοινωνιολόγος κατέληξε στην αγκαλιά του Μουσολίνι όπως λες και μάλλον κάλυψε και από θεωρητικής απόψεως τις πομπές του.:)
    Πέρα από την πλάκα, οτιδήποτε ειπώθηκε από μεγάλους ή μικρότερους, δεν είναι θέσφατο.
    Η κοινωνία είναι ζωντανή και όλος ο χαμός που γίνεται τώρα εδώ αλλά και αλλού και πάντα, μέσα του κρύβει την αγωνία και τον αγώνα γιά κάτι καλύτερο, όλο και καλύτερο.

    Ως προς αυτό Παύλο είμαι αριστερός. Μόνο ως προς αυτό και τίποτε άλλο. Η Αριστερά ταυτίζεται με τη Διαλεκτική. Φυσικά εσύ, τα ξέρεις αυτά για μένα αλλά σου χαλάω τη σούπα φαίνεται και μου την πέφτεις άτσαλα. Δε γαμιέται.. Πάλι φίλοι θάμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κοίτα Chobe διαφωνώ με διάφορα και πρώτα απ όλα, οτι κάποιος κάνει κάτι και μάλιστα από αγάπη πρός την φωτογραφία, τότε βλέπει αυρό που είναι φωτογραφία και προσπαθή να σταθή στο ''ύψος'' του τάδε ''τίτλου'' χωρίς να τρέχουν τα σάλια από δώ κι από κεί προσπαθώντας να κάνη τα κέφια των άλλων και να κάνη τον καλό.

    Τρίχες.!!!!

    Ή κάνεις αυτό που πρέπει (και μάλιστα σωστά) ή παραδέχεσαι την ανικανότητά σου και αποχωρείς.

    Ημίμετρα δεν υπάρχουν (κι όταν υπάρξουν..τότε υπάρχουν γιά άλλους λόγους κι όχι λόγω αγάπης πρός το αντικείμενο)

    Είναι σαν να λέμε οτι κάποιος τον παίρνει ..αλλά λίγο.
    Βέβαια είναι πώς το βλέπει ο καθένας μας.
    Άλλος το λεει ...όχι δυνατό χαρακτήρα, εγώ τον λέω αδελφή....κι άλλος τον λέει αλλιώς, αλλά αυτός συνεχίζει να τον παίρνη.
    ..και μετά μου λές, οτι τον παίρνει τόσο καιρό....αλλά δεν του αρεσει και τον πιέζουν..!!

    Ίσως οι ιδέες μου γερασαν μαζί με εμένα και είμαι πλέον εκτός εποχής (..αλλά εγώ χαίρομαι γι αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ ρε Παύλε...
    Θέλεις να με βάλεις στο κάδρο σώνει και καλά.
    Σου είναι πιό εύκολο έτσι.
    Σε λίγο θα με βάλεις να υπερασπιστώ τον Τσαουσέσκου !!!!

    Πετάς και ένα τσιτάτο γιά τις κοινωνίες και τα κόμματα λες και εγώ θα τσιμπήσω και καθάρισες :)

    Λοιπόν τα λέμε αύριο γιατί το προλεταριάτο νύσταξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ''Μου θυμισες σήμερα το ΚΚΕ που τις πρώτες μέρες αποκαλούσε τα παιδιά του Πολυτεχνείου απολίτικους αλήτες''.

    το εζησα λυκε. ισως το σπουδαιοτερο πραγμα που ακολουθει την κονωνικη σκεψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Chobe
    Δεν τα εξηγεί όλα αλλά ένα πολύ μικρό κομματάκι της πραγματικότητας. Αυτό έπαθαν όλα τα αριστερά κινήματα μετα τον πόλεμο. Θέλαν θεωρίες που τα εξηγουν με μιας όλα. Και δεν έπιασαν την δουλειά από τα μικρά. Ας διάβαζαν τον Μίχελς τουλάχιστον. Είχε προβλέψει τι θα πάθαιναν όλοι τους αν δεν πρόσεχαν και το έπαθαν εμπιστευόμενοι τους πεφωτισμένους αρχηγούς. Δεν σκέφτηκαν την διαφθορά που φέρνει μαζί της κάθε εξουσία. Ακόμα και μια κωλοεξουσία ενός συντονιστή σε ένα σάιτ π.χ. Οσο για τον Νοβους εγώ είμαι ο πρώτος που του απάντησα όταν άρχισε την ιστορία με την δημιουργία του νέου σάιτ. Και τον κακοχαρακτήρισα μέσα μου όταν άρχισε να μυξοκλαίει και να λέει για τα παιδιά του όταν δεν είχε άλλα επιχειρήματα απέναντι σε έναν συνομιλητή στην ίδια συζήτηση. Το μύνημα αυτό το εξαφάνισε αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Ίσως οι ιδέες μου γερασαν μαζί με εμένα και είμαι πλέον εκτός εποχής "

    Όχι φίλε μου, όχι μόνο δεν γέρασες αλλά οι ιδέες σου είναι ενός νεώτατου ανθρώπου.

    Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λές, ολίγον έγκυος δεν υπάρχει και τα διάφορα πολιτικάντικά του κώλου του τύπου "ξέρεις εγώ δεν..." πλέον τα ακούω βερεσε.

    Όταν έρθει η ώρα και ανοίξω πραγματικά το στόμα μου, γιατί προς το παρόν κάνω πλάκα, τότε θα πέσει πολύ γέλιο. Αλλά είπαμε, προς το παρόν κάνουμε την πλάκα μας. (ή και όχι).

    Ναι, φυσικά εννοείται Chobe, ότι δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό συμμετοχής σε αυτήν την παρακμή αλλά όταν φέρεις τα γαλόνια του γενικού συντονιστή δεν δικαιούσαι να λες "δεν γνώριζα... εγώ δεν... είχα στρίψει το κεφάλι μου από κει..."

    Μου θυμίζουν λίγο όλα αυτά τις παπαριές του Χουντόδουλου που μας έλεγε πως "αυτός επί χούντας δεν ήξερε τί γίνεται γιατί... διάβαζε" !

    Έλεος δηλαδή.

    Και στο φινάλε φινάλε δεκάρα δεν δίνω τί θα κάνει ουτε ο Νόβους ούτε ο Ζήσης ούτε και κανένας τους, έχουμε πλέον σαφή εικόνα γιά τις επιλογές τους και γιά τις συμπεριφορές τους.

    Εκτός από σένα βέβαια Chobe που πριν ...καταλήξεις γιά το αν το πτώμα (που βρίσκεται σε αποσύνθεση εδώ και μήνες) είναι όντως ...νεκρό, πρέπει να το περάσεις από την κεντρική επιτροπή.

    Mε αυτέ τις νοοτροπίες της αριστεράς Chobe η κοινωνία πλέον προτιμά να σκουπίζει τον κώλο της.

    Και όπως και τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν, όχι μόνο εγώ αλλά και το 60-70 % του εκλογικού σώματος.

    Και αν δεν είναι έτσι, τότε τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ δίνουν ψευδή στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ..αυτοί κρίνουν και αποφασίζουν γιά πολλά και διάφορα, σχετικά με φωτογραφίες άλλων, σχετικά με ''καλλιτεχνικότητες'' και άλλα βαθύτερα νοήματα....αλλά μπερδεύονται στα απλά.!

    Γιά ρίξτε μιά ματιά σε μιά από τις απίθανα ωραίες και ''καλλιτεχνικές'' βέβαια δημιουργίες (από φτασμένους..αναφέρεται και σαν δουλειά) ενός από τις ''κεφαλές'' της dprg :
    http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?pos=-457319

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. παιδιά λυπάμαι αλλά..

    Δημοκρατία είναι να μπορεί κανείς να προτείνει τον εαυτό του.
    Όσο αστεία και αν μου φαίνεται (και αυτό έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του καθένα προφανώς) η κίνηση του Καρδιανού,
    το να μπορεί ο όποιος Ζήσης Καρδιανός θέλει, να προτείνει τον εαυτό του, είναι αναφαίρετο Δημοκρατικό δικαίωμα και εγώ τουλάχιστον που αντιτίθεμαι σε όποια μη-δημοκρατική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται αυτή,
    τον υποστηρίζω. Να προτείνει τον εαυτό του. Έχει δικαίωμα.
    Γελάω, ναι, αλλα τον υποστηρίζω.
    Κακώς την έσβησε την φωτογραφία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι αξιοσημείωτη η επιλογή σου να μου αποδίδεις συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά που τα ερμηνεύεις όπως σε βολεύει και πάνω σ' αυτό να στηρίζεις όλη σου την επιχειρηματολογία.
    Αν αυτό σε βολεύει, κανένα πρόβλημα.
    Εγώ το διασκεδάζω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. απιστευτα πραγματα διαβαζω απο τον ζηση πρωι πρωι.
    http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=42490.msg640511#msg640511
    δεν ειναι λεει ηθικα αναρμοστο που εβαλε την φωτογραφια του. αλλα την εβγαλε για να μην γινει πολος αντιπαραθεσης. καλα βαριεμαι να αναλυσω την ηλιθιοτητα της ''πολιτικης'' εκφρασης του.
    επισης..
    δεν παρουσιαζουμε φωτογραφιες μελων που αποκλειστηκαν. γιατι απλα δεν ειναι μελη. τον καθε βεβαια eggleston που δεν ξερει κατα που πεφτει η ελλαδα(ποσο περισσοτερο το ντιπι) τον θεοποιουμε.
    για τον γιοννεκ μιλαω. ας κανω μια υποθεση οτι ο γιοννεκ μπαινει στο magnum. τοτε θα θυμηθουμε οτι περασε απο το ντιπι, οτι το ντιπι τον ''γιγαντωσε'', ποσο τιμησε τον χωρο, θα γινουν αφιερωματα... ή.. θα πουμε, δεν ξερουν τι τους γινεται εκει, εμεις τον ζησαμε και ειναι κωλοπαιδο?

    προσεξτε δηλαδη ποσο σημασια δινεται στην υποθεση ''φωτογραφια'' εκει μεσα. ξεσκαλιζουμε παλιες φωτογραφιες δηλαδη, αλλα καποιες δεν τις παρουσιαζουμε για λογους καθαρα ''μη'' φωτογραφικους.

    κι αυτος ο ανθρωπος τωρα, παιρνει αποφασεις για το ντιπι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μήτσο, τα είπες όλα !
    Η υπόθεση "φωτογραφία", έχει γίνει μόνο πρόφαση γιά πολλούς.
    Καθαρά φωτογραφικά μιλώντας, η διαγραφή του Γιόννεκ είναι η πιο ηλίθια και αυτοκαταστροφική κίνηση ενός "φωτογραφικού" site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιατί ρε Μήτσο τα χαρακτηρίζεις απίστευτα αυτά που διαβάζεις ?

    Δεν ξέρεις ότι το ηθικόν είναι το νόμιμον ?

    Από το διάστημα κατέβηκες ? Πού ζείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κατερίνα θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τη σκέψη σου...

    Εν αρχή ην το χάος. Το χάος,η αναρχία,ο φασισμός και ό,τι άλλο κακό ξορκίζουμε σήμερα,προϋπήρχαν και θεωρούνται δεδομένα. Η Δημοκρατία και όποιες άλλες αξίες,περνάν από συνεχείς και καθημερινές εξετάσεις.Σε όλη μας τη ζωή προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι... φωτογράφοι.. σύζυγοι.. εραστές.. Κανείς δεν προσπαθεί να γίνει χειρότερος. Η Δημοκρατία δεν είναι ελβετικός σουγιάς να τον χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν θέλουμε να κόψουμε,να βιδώσουμε ή να ανοίξουμε ένα μπουκάλι μπύρα.Ο Ζήσης προφανώς και έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να συμπεριλάβει τη φωτογραφία του, άλλα η όλη του συμπεριφορά σε συνδυασμό με την όποια εξουσία έχει κάθε άλλο παρά δημοκρατική είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Chobe :
    "Μήτσο, τα είπες όλα !
    Η υπόθεση "φωτογραφία", έχει γίνει μόνο πρόφαση γιά πολλούς."

    Μπουρδολογείτε φίλτατε, μπουρδολογείτε ασύστολα.
    Η «αγάπη» προς ό,τιδήποτε δεν μπορεί μονίμως να γίνεται άλλοθι για να καταπατώνται πολύ θεμελιωδέστερες αξίες από αυτό το κάτι. Και ο Αδόλφος αγαπούσε την Τέχνη (μάλιστα ήταν και ο ίδιος ζωγράφος), τι έπρεπε δηλαδή, να κατηγορήσουμε τις συμμαχικές δυνάμεις που τον πολέμησαν για έλλειψη αγάπης προς την Τέχνη ?

    Άκου να δείς, Μιχάλη, κάπου τάχεις μπερδέψει μέσα σου τα πράγματα και κάνεις παιδαριώδεις ταυτίσεις μεταξύ φυσικών προσώπων και συμπεριφορών ή λογικών.

    Δεν μας ενδιαφέρουν οι παραπάνω ως φυσικά πρόσωπα αλλά μονάχα ως φορείς νοοτροπιών αλλά και πρακτικών.

    Με τον κάθε Ζήση θα μπορούσαμε να πιούμε και κρασί και να φάμε και παϊδάκια και να ανέβουμε και πάνω στα τραπέζια και να χορέψουμε και καρσιλαμά. Αλλά με τον κάθε «Ζήση» ως εκφραστή οποιασδήποτε φασιστικής λογικής, μας χωρίζει αβυσσαλέα απόσταση.

    Η νοοτροπία σου ενώ φαίνεται εν πρώτοις «ανθρώπινη» στην ουσία είναι η γεννεσιουργός αιτία της διαφθοράς στη χώρα μας, η οποία θέλει τους «φίλους» και τους «κουμπάρους» να μένουν στο απυρόβλητο ή εν πάσει περιπτώση να τυγχάνουν ηπιότερης μεταχείρισης επειδή «βρε παιδάκι μου δεν μπορώ να πιστέψω πώς ο Χ που εγώ τον ήξερα τόσο καλό παιδί έκανε κάτι τέτοιο…»

    Στην πραγματικότητα πίσω από αυτές τις αντιλήψεις αν δεν κρύβεται δόλος, (όπως στην περίπτωσή σου), κρύβεται η έλλειψη απόφασης ότι κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε «με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε». Ξέρω είναι δύσκολο, πονάει αλλά ρε φίλε δεν γίνεται αλλιώς.

    Διαφορετικά, μονίμως πάντα κάποιοι, θα έχουν πιεί κρασί με κάποιους, και άρα δεν θα πρέπει καν να τύχουν της κριτικής μας για να μην στεναχωρεθούμε αμφότεροι.

    Και πίστεψέ με, δεν έχεις περισσότερη ευαισθησία από μένα τον «αδίστακτο» και γώ εχω σκεφτεί διάφορα ανάλογα, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει με συναισθηματικές αντιπαροχές. Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει, πως όταν δίνεις το συναίσθημά σου για αντιπαροχή, παίρνει ο άλλος τον αέρα (που αναπνέεις) και τον κάνει πανωσήκωμα και σου κάθεται στο σβέρκο.

    Πρέπει κάποτε να μάθεις (μάλλον να τολμήσεις) να διαχωρίσεις τα παϊδάκια από την καθημερινή ιστορία στην οποία ο καθένας μας με τον τρόπο του προσπαθεί να παρέμβει μπάς και καταφέρει και την αλλάξει έστω και κατ’ ελάχιστον.

    Εκτός και αν εσένα αυτή η ιστορία σου αρέσει ως έχει, οπότε δεν θες να θυσιάσεις την «καλή σου την ψυχή».

    Άσε λοιπόν εμάς τους άλλους τους «κακόψυχους» και τους άκαρδους να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά.

    Γιατί κατά βάθος αυτό είμαστε, κακόψυχοι, άκαρδοι και άφιλοι. Και φυσικά δεν αγαπάμε και τη φωτογραφία.

    Γιατί φωτογραφία και Ζησονόβομιχαλονικηφοροδελτολιούγκοι κλπ είναι ένα και το αυτό.

    Και όποιος επιτίθεται στις λογικές τους στην πραγματικότητα επιτίθεται στην ίδια τη φωτογραφία. Μωρ τι μας λές ?

    Άσε ρε Μιχάλη, τόχουμε δεί το έργο και μάλιστα πολλές φορές και τόχουμε μάθει απ΄έξω. Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί. Όταν επιτίθεσαι στις επιλογές τους «επιτίθεσαι στην …Πατρίς».

    Δεν σταματάμε κάποτε επί τέλους με αυτή την καλά κρυμένη αλλά χυδαία ταύτιση ?

    Δηλαδή επειδή υπάρχει ένας βλάξ Λύκος κινδυνεύει η φωτογραφία ?

    Για να μη σου πώ και το έθνος σύσσωμο δηλαδή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δεν ξέρω τι στο καλό έκανα λάθος και δεν έβαλα καλά το link....γιά να δώ τώρα.
    Αν το βάλω σωστά θα δείτε οτι ο D.Delta τα καταφέρνει να καταλάβει και αναλύση εις βάθος μιά φωτογραφία, αλλά στα ζωάκια δεν καταλαβαίνει τίποτε :

    http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?album=26404&pos=3&uid=

    αν δεν μπορείτε να το ανοίξετε, πηγαίνετε στα άλμπουμ του DimitrisDelta....in color....και γελάτε με ιπποποταμάκια (ή ρινοκεράκια)

    Μπορεί κάλλιστα να την βάλη στον επόμενο διαγωνισμό με τον τίτλο :
    ''κατ εσένα τί είναι;''

    ή στο νέο thread που θα ανοίξη στις ''Τεχνικές φωτογράφησης'' ...
    ''επιλογή φακού γιά μετάλλαξη ζώων''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. το περιεργο για μενα ειναι(για το εντιτ μιλαω) οτι ενω θελουν (ας πουμε) φωτογραφικη συζητηση, δεν μπαινει ενας ρε αδελφε απ την ομαδα να πει κατι για μια εστω φωτογραφια, οτι δεν του αρεσει.
    για να δωσει το παραδειγμα στους αλλους για το πως μπορει να εξελιχτει φωτογραφικη συζητηση, αφου λογικα το θρεντ ειναι ανοικτο.
    αρα πιθανολογω οτι η επιλογη του ζηση, ταυτιζεται με ολη την ομαδα.
    φοβερο πραγμα η υποκειμενικοτητα να συμπιπτει με αντικειμενικοτητα σε τοσα ατομα.

    ή η ομαδα ειναι τοσο συγχρονισμενη υποκειμενικα ή κατι αλλο συμβαινει με την παρουσιαση του εντιτ(κοιταξτε καλα ποιοι ειναι οι καλοι φωτογραφοι εδω μεσα- και οχι φωτογραφιες-αλλιως θα συζητιοταν απ τους ιδιους)

    μα ποσο ''προφανη'' ειναι μερικα πραγματα στην ζωη... και αυτοι οι ιδιοι θα διακριθουν με ''μη προφανεις'' φωτογραφιες.

    ειδες ελεφαντα να κρυβεται πισω απ ενα δενδρο?
    οχι..
    ειδες τι καλα κρυβεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είπες, είπες και τι δεν είπες...
    Μέχρι και γιά "φίλους" και "κουμπάρους" και μιλούσες γιά μένα.
    Ελπίζω να είσαι ευτυχής που βρήκες την προσωποποίηση των δεινών της χώρας. Μπορείς τώρα να συνεχίσεις με τους υπόλοιπους εχθρούς. Τον πρώτο, τον εξόντωσες.
    Καλή συνέχεια και καλή τύχη.

    Πρόσεξε όμως γιατί ο οίστρος σου κρατάει συνήθως πολύ λίγο. Μη σε ξαναδώ άλλη μιά φορά μέσα στο μαντρί γιατί τότε φίλε θα χαλαλίσω ολόκληρη φρεσκότατη τούρτα γιά πάρτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όχι φίλε μου, το "μαντρί" δεν προσπαθώ να το φτιάξω γιά να γυρίσω πίσω εγώ. Προσπαθώ να το φτιάξω γιά να γυρίσεις πίσω εσύ και να το βρείς έτοιμο να μπορέσεις να νιώσεις λίγο καλύτερα.

    Δεν χρειάζεται να "λερώνουμε όλοι τα χέρια μας", άσε λοιπόν αυτή τη φορά θα τα λερώσω εγώ.

    Άλλη φορά τα λερώνεις εσύ. (άλλη φορά όμως).

    (βέβαια επί της ουσίας δεν απάντησες σε τίποτε απολύτως και κάθε απάντηση θα επί της ουσίας θα ήταν και αυτή καλοδεχούμενη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και όπως λέει το τραγούδι

    "μα σαν πλακώσουν λύκοι
    οι φίλαθλοι σκορπίζουνε
    και πάλι σα μαλάκας
    θα καθαρίσω εγώ"

    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και όσον αφορά την τούρτα, ανέκαθεν ήταν ανάμεσα στις πρακτικές των κοινοβουλευτικών αριστερών να πετάνε τούρτες σε κάθε ένα που δεν δεχόταν να ακολουθήσει τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα της επανάστασης όπως αυτά είχαν σχεδιαστεί επί χάρτου στα τραπέζια από αυτούς που πριν λίγο ντερλίκωναν τα τελευταία μπριζολάκια του κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τουλάχιστον φρόντισε να είναι σοκολατίνα που μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. οταν δεν εχεις πιασει ποτε σκουπα στα χερια σου, νομιζεις οτι ειναι ευκολο πραγμα η καθαριοτητα.
    ωσπου διωχνεις τους σκουπιδιαρηδες και το συνειδητοποιεις.
    κουλουβαχατα και αχταρμας στο edit.

    και οταν ενας χωρος δεν καθαριζεται συχνα, ως κι εσυ ο ιδιος πετας τα σκουπιδια κατω.

    ας προσεχαν..

    ''Όχι φίλε μου, το "μαντρί" δεν προσπαθώ να το φτιάξω γιά να γυρίσω πίσω εγώ. Προσπαθώ να το φτιάξω γιά να γυρίσεις πίσω εσύ και να το βρείς έτοιμο να μπορέσεις να νιώσεις λίγο καλύτερα''

    αυτο ειναι μεγαλη αληθεια σκουπιδιαρη. αλλα βλεπεις.. η ''βρωμικη'' δουλεια δεν αναγνωριζεται. ουτε μπορει να δει καποιος συνολικα την αισθηση.. ή της αγαπης ή της εκμεταλλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οταν η συζήτηση αυτή γίνεται ΜΕΤΑ από διαγραφή ή/και ban πολύ μικρή αξία έχει. Ο σκοπός είναι να γίνει ΠΡΙΝ και το κυριώτερο ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ μετά, και εκεί μέσα, έστω και με συνεχόμενα bans. Εναλλακτικά, ας πει κάποιος την γνώμη του ευθαρσώς και μετά να ΜΗΝ συμμετέχει ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ μέχρι να αλλάξει η κατάσταση, ΑΝ αλλάξει. Αυτά λέγονται έργα. Και με κόστος. Αλλιώς, κουβέντα να γίνεται.

    Ο ίδιος ο Νικηφόρος το είπε άλλωστε. "Λέτε, λέτε, αλλά όλο εδώ είσαστε". Αυτό, αν θέλετε, είναι το χειρώτερο που (σας) είπε. Διότι Μήτσο, το ξέρει πως μετράς τις μέρες για να ξαναπάς πίσω. Και Μιχάλη, Παύλο, Γιώργο, Δημήτρη, Ντίνο, Ξανθίππη.

    Στενοχωρήθηκα για τον γιόννεκ (μεγάλή φωτογραφική αξία) και τον Μήτσο (έχει κάνει ό,τι μπορεί εκεί μέσα). Παύλο, μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για σένα. Με ξέρεις όμως.. ψέμματα δεν θα πω. Ισως ήταν λάθος ο λόγος για τον οποίο διεγράφης ΤΩΡΑ, αλλά υπήρξαν πολύ καλοί λόγοι για να διαγραφείς άλλες φορές που δεν..

    Η ουσία είναι ότι ΤΩΡΑ, κυττάμε τα πράγματα απέξω. Αύριο, κάποιοι θα ξαναείναι μέσα. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος. Το χειρώτερο είναι ότι το ξέρουν και αυτοί.

    aka polleni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ polleni :
    Πόσες φορές έχεις διαγραφεί εσύ επειδή "μίλησες" ?

    Η φράση του Νικηφόρου στην οποία αναφέρεσαι απλά ξεχειλίζει από έπαρση αλλά και χυδαιότητα. Είναι η πιό ευτελής αλλά και βλακώδης φράση που έχει ειπωθεί γύρω από αυτά τα θέματα. Αλλά προφανώς και αυτός έχει αρχίσει και νιώθει ήδη ψηλότερος. Και φυσικά η φράση αυτή δικαιώνει απόλυτα την λαϊκή ρήση περί του τί φαίνεται περισσότερο όσο πιό ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού.

    Δεν με πειράζει διόλου που δεν στενοχωρήθηκες, ξέρεις δεν περιμένω να ζήσω από την "συμπόνοια" οιουδήποτε κατά το γνωστό άσμα.

    Έχω μάθει να ανασκουμπώνομαι και να τα βγάζω πέρα μόνος μου. (ή και να μην τα βγάζω).

    Και το ότι δεν στενοχωρέθηκες είναι ανθρώπινο, όπως και κάθε μικρότητα.

    Αλλά το ότι το δηλώνεις κι όλας δημόσια αυτό είναι ειλικρινές όσο ειλικρινής όμως μπορεί να είναι και μιά πορδή.

    Την κάνεις φανερή διότι απλά δεν μπορείς να κρύψεις την χαρά σου.

    Δεν πειράζει, και οι "πορδές" ανθρώπινες είναι Polleni, δεν θα σε κακοχαρακτηρίσω. (περισσότερο από όσο σε είχα ήδη κακοχαρακτηρίσει).

    Όταν όμως καίγεται το σπίτι του γείτονα, ακόμη και αν δεν τον χωνεύεις, οσονούπω η φωτιά έρχεται και στο δικό σου. Και μη νομίζεις πως θα σε σώσει "το μικρό σου ατομικό καταφύγιο". (ξέρεις τι εννοώ). Μπορεί νάναι όμορφο, νάναι μέσα μόνο φίλοι και άνθρωποι που δεν μας "αντιμιλούν", αλλά όσο είμαστε τόσο "μικροί" και το δηλώνουμε και δημόσια, ποτέ δεν θα πάψει να είναι ένα "μικρό καταφύγιο".

    Και μάλλον, μιλώντας γιά κάποιους που κοιτάνε τα πράγματα από έξω, απευθυνόμενος σε μένα μάλλον δεν απευθύνεσαι στον κατάλληλο άνθρωπο. Νομίζω πως πάντοτε μέσα μιλούσα και δημόσια.(νομίζω).

    Είμαι απολύτως σίγουρος, πως κάποτε (κάποτε), και αν χρειαστεί, θα μου δώσεις και σύ τον λόγο "στο δικό σου χώρο" να εκφραστώ ελεύθερα και να πώ τα όσα πιστεύω γιά κάποιες δικές σου "πρακτικές". Και όπως εγώ σου έδωσα βήμα γιά να μιλήσεις "εναντίον μου", (δεν το θεωρώ χάρη πιστεύω ότι στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω), να μου δώσεις και συ τον αντίστοιχο χώρο να πω άφοβα τις σκέψεις μου.

    Δεν νομίζω να έχεις κάποια αντίρρηση πάνω σε αυτό, έτσι δεν είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ''Διότι Μήτσο, το ξέρει πως μετράς τις μέρες για να ξαναπάς πίσω''
    φυσικα και μετραω μερες. αλλα οχι αυτες τις 15..
    μετραω τις δικες μου μερες, οταν ο οποιοσδηποτε (και οχι απαραιτητα εγω) θα μπορει να απαντησει στις ανοησιες περι ''καλων μελων'' στον νικηφορο
    που δεν ειναι κατ αυτον οι καλοι φωτογραφοι ή οι καλοι σχολιαστες..
    μεχρι το μοναστηρι να αποσαφηνισει δηλαδη, την ταυτοτητα του εκει μεσα οσον αφορα την φωτογραφια και οχι τους φωτογραφους..
    και αυτες οι μερες προβλεπονται πολλες αν κρινω απ την καφριλα του ιδιοκτητη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μιχάλη θα ήθελα να κουβεντιάσουμε νωρίτερα για αυτά που γράφεις, αλλά η ώρα που έθεσες τα ερωτήματά σου ήταν περασμένη και εγώ είμαι δυστυχώς ένας από «του οχταώρου τους πεσόντες ………..».
    Τέλος πάντων κάλλιο αργά παρά αργότερα που λένε. Αν και νομίζω δόθηκαν πολλές απαντήσεις, πιστεύω πως οφείλω να πω και εγώ δυο κουβέντες.
    Δέχομαι λοιπόν πως μπορεί ο Novus (ναι για αυτόν μιλάω) να βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση από όλους. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση; Γιατί οδηγήθηκαν οι φίλοι του όπως λες να του προσάπτουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς; Πιστεύεις ότι για τους φίλους του ήταν εύκολο; Πιστεύεις ότι όσα είπαν τα είπαν «ελαφρά τη καρδία»; Πιστεύεις ότι δεν είχαν τους λόγους τους; Τους πολύ σοβαρούς λόγους τους;
    Να μιλήσουμε πάλι με μια υποθετική ιστορία;
    Ας υποθέσουμε λοιπόν Μιχάλη πως είσαι γενικός διευθυντής σε μια επιχείρηση και απουσιάζεις με ολιγοήμερη άδεια. Με την επιστροφή σου μαθαίνεις πως αποφασίστηκε η απόλυση ενός υπάλληλου χωρίς να ζητηθεί η γνώμη σου. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση φίλε;
    Όταν δεν ζητείται η γνώμη σου για μια τόσο σοβαρή απόφαση ποια θα πρέπει να είναι λογικά η αντίδρασή σου;
    Δεν θα πρέπει να ζητήσεις την απομάκρυνση όσων σε αγνόησαν; και αν αυτή δεν γίνει δεκτή δεν θα πρέπει να παραιτηθείς εσύ ο ίδιος; Αλλιώς ποιος ο ρόλος σου ως «Γενικός Διευθυντής»; Για τα μάτια;
    Αν δεν κάνεις τίποτε από τα παραπάνω δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε είσαι ενήμερος και συμφωνείς. Είτε το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι ο τίτλος και ας είναι κενός περιεχομένου. Κάτι σαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλαδή.
    Αν έχω κάπου λάθος σε όσα λέω, ευχαρίστως να ακούσω τις απόψεις σου. Απλά να σου θυμίσω κάτι που εσύ ο ίδιος έγραψες:

    «Έναν άνθρωπο ξεχωρίζω και δεν μπορώ να χωνέψω πως γίνεται να συμφωνεί με τέτοιες τακτικές στρατοδικείου. Για τον Novus μιλάω, αυτόν που με πολύ κόπο έδωσε νέα πνοή στο dpgr, μετά από τον λήθαργο τον λαϊκισμό και την ευτέλεια που είχε περιέλθει.

    Με μεγάλη λύπη τα λέω όλα αυτά...»
    Πίστεψέ με ούτε για μένα ήταν εύκολο να το χωνέψω, αλλά δεν μπορώ να εθελοτυφλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παύλο, δεν θα μπω στον κόπο. Προτιμώ να μείνω κακοχαρακτηρισμένος..

    Επεξηγηματικά: όχι, δεν αναφερόμουν σε σένα όταν είπα για κάποιους που λένε όσο είναι απέξω αλλά συγκατανεύουν ασμένως όταν είναι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. George είπε...
    "Παύλο, δεν θα μπω στον κόπο".

    Ήμουν σίγουρος Γιώργο μου. Ήμουν απόλυτα σίγουρος.

    Γιατί έχω μάθει πιά να (ανα)γνωρίζω το νόμισμα και από την πίσω πλευρά του.

    Και ξέρω πότε βλέπω την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος και πότε βλέπω ένα πραγματικά άλλο νόμισμα.

    Μην ξεχάσεις να πάρεις νερό. (κατά τον ποιητή)
    Και κανένα τάπερ με κεφτέδες.(κατά τον Λύκο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πολλά μανιφέστα μαζευτήκαν ρε φίλοι..
    και είναι και ελαφρολαϊκά.

    Έχει φανταστεί κανείς πως θα φαίνονται όλα αυτά σε κάποιον
    απ'έξω;

    Έλεος..

    "πατάει επί πτωμάτων".. .. "τα page news" .. "δόλος"
    "το μάγκνουμ" .. "η αριστερά".. "γενικός διευθυντής".. "αξίες, ευθύνες"
    .. "λέξεις ορφανές".. "όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα"..

    λέω (μιας και γράφτηκε και "το όνομά μου) να διαχωρίσω την θέση
    μου από αυτή την κιτς σαλάτα.

    Δεν ξέρω αν είναι για να γελάει ή να κλαίει κανείς με όλα αυτά που
    αραδιάζονται σε τούτο το μπλογκ.

    Άσε που έχω αρχίσει να λαμβάνω και κάτι τηλεφωνήματα από
    διάφορους αγνώστους που αφήνουν κάποιες, ας πούμε,
    διστακτικές αλλά υποχθόνιες απειλές.
    Δεν είμαι εγώ για τέτοια, θέλω την ησυχία μου, είμαι και
    οικογενειάρχης, χέστης κλπ.

    Θα αναρωτιέται και ο κόσμος ποιοι είναι όλοι αυτοί που γράφουν..
    άνθρωποι κανονικοί ή νικς που παίζουν κάποιου είδους μοντέρνο
    πολιτικοκοινωνικό θέατρο;

    Δηλαδή, για ένα site δεν πρόκειται, ή όχι..;

    Και μετά σε κάποιους φαίνεται παράξενο πως γίνεται κάποιοι
    να δίνουν ραντεβού για να παίξουν ξύλο επειδή οι τάδε είναι ΟΣΦΠ
    και οι άλλοι ΠΑΟ.

    Αλλού έχει φωτογραφία, όχι εδώ που σκάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Jonnek δεν υπάρχει "κάποιος" (απ' έξω). Υπάρχουν πολλοί "κάποιοι". Άρα δεν υπάρχει μία θεώρηση/άποψη. Υπάρχουν πολλές. Και δεν ξέρω και αν θα είχε και κάποιο νόημα μιά προσπάθεια οποιασδήποτε μορφής "ταξινόμησης" των απόψεων αυτών των "κάποιων απ' έξω".

    Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ό,τι θέλει.
    Δεν μπορείς να γράφεις και να σκέφτεσαι τί θα πεί ο καθένας ώστε να διαμορφώνεις τον λόγο σου με κριτήριο τις ομάδες που κάθε φορά επιλέγεις να γίνεσαι αρεστός. Δεν μπορείς να ψάχνεις γιά "target group", κάτι τέτοιο θα ήταν και κίβδηλο αλλά και χυδαίο.

    Εκείνο που ίσως ενδιαφέρει είναι να μπορεί το όποιο σου μήνυμα να φτάνει κάπου και από κεί και πέρα το όποιο αυτό μήνυμα μπορεί ο κάθε αποδέκτης να το κάνει ό,τι γουστάρει από το να το βάλει στο εικόνισμα και να το προσκυνάει μέχρι να το ρίξει και στη λεκάνη και να τραβήξει και το καζανάκι.

    Και νταβατζής στην σκέψη του οποιουδήποτε εγώ δεν θα γίνω.

    Φυσικά λοιπόν όπως και σύ λές, μπορεί κάποιος διαβάζοντας και αυτό το blog και οποιοδήποτε blog ακόμη και το blog του ευαγγελιστή Ιωάννη, και να γελάσει και να κλάψει και να βρίσει και να κοιμηθεί και να κάνει ό,τι νιώθει ο καθένας.

    Και δεν θεωρώ ότι o "Kακός Λύκος" έχει κάποια "υποχρέωση" απέναντι σε κάποιον την οποία "οφείλει" να διεκπαιρεώσει.

    Γιά τα "τηλέφωνα" δεν το πολυκατάλαβα αν κρίνεις ότι αξίζει να ξέρουμε κάτι μας λές, αν πάλι όχι, δεν μας λες αλλά αν δεν θες να μας πείς ολόκληρες τις προτάσεις γιατί τις αρχίζεις ?

    Δεν ξέρω ποιός είναι αυτός ο κόσμος που "αναρωτιέται", δεν με ενδιαφέρει φίλε καν, έχω τις προσωπικές μου σκέψεις και αυτές εκθέτω και ας κριθώ και γω όπως κρίνω και όλους μαζί ας μας κρίνει ο χρόνος.

    Όσο γιά το "πολιτικοκοινωνικό" θέατρο που λές πιστεύω πως το θέατρο απαιτεί κάποια στοιχειώδη έστω οργάνωση και σενάριο και σκηνοθεσία και στόχευση θεματική και και και...

    Στην Ελλάδα, (αν και λείπεις λίγο καιρό φαίνεται να το έχεις ξεχάσει), ο καθένας παίζει μόνος του τον δικό του ρόλο, απαγγέλει την δική του πρόζα, ερήμην κάθε κανόνα και ενίοτε ερήμην και κάθε λογικής, αρκεί να υπηρετούνται οι δικοί μας "μικροί" ή "μεγαλύτεροι" σκοποί.

    Δεν κατηγορεί συνεπώς κανείς κανένα γιά "οργανωμένα" πράγματα, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν τελικά και τόσο απαξιωτικό όσο ακούγεται, αφού όπως προανέφερα θα προϋπέθετε μιά ελάχιστη αναγνώριση του διπλανού έστω και ως "συν-ωμότη" :)

    Αλλά εδώ, είπαμε, ο καθένας αυτοσχεδιάζει πάνω στην a la cart και flexible ηθική του και λογική του.

    Όπως και νάχει όμως αδερφέ, θα ζήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ο μπρεσσον ειχε πει καποια στιγμη για τον ανταμς.
    εδω ο κοσμος καιγεται και αλλοι φωτογραφιζουν βραχους(καπως ετσι τελος παντων).
    και σε μια εποχη που δεν υπηρχε διαδικτυο. φανταζομαι δηλαδη τι ακομα θα ελεγε αν ζουσε σε εποχη διαδικτυου.

    δεν βλεπω(σε γενικες γραμμες) να γινεται κατι διαφορετικο εδω μεσα. ασε που.. ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βρε λύκε μου καλέ, σωστά όλα αυτά που λες, αλλά μοιάζουν να
    αναφέρονται σε ένα πολιτικό τέλμα, ή σε μια τεράστια κοινωνική
    αδικία που συμβαίνει καθώς, π.χ., ένας δήμαρχος έκλεψε στις εκλογές
    και ξαναβγήκε, ενώ έχει ληστέψει-βιάσει-σκοτώσει ας πούμε..

    Δηλαδή, σόρρυ, αλλά για ένα site που υποτίθεται πως είναι τελικά
    για τον πούτσο δεν πρόκειται;

    Προς τι ΟΛΑ αυτά τα κοινωνικοφανή κατεβατά κραξίματος και
    ξεκατινιάσματος ρε φίλε;

    Τι άλλο μπορεί να «εξηγηθεί» για να το εμπεδώσουμε δηλαδή..;

    Το μέγεθος των αντιδράσεων θα μπορούσε να δείχνει ακριβώς το
    αντίθετο από αυτό που οι αντιδράσεις αυτές διακυβεύουν.
    Είναι λιγάκι κουλό να κάνεις μακρά και οργανωμένη αντιπολίτευση
    σε κάτι που κράζεις ως άχρηστο, ανύπαρκτο.
    Έτσι αποκτάς το δικαίωμα να είσαι απλά υπερβολικός χωρίς λόγο,
    ή έστω απλά α-νόητος.

    Και δεν σου κρύβω πως το ύφος έχει ξεφύγει από την «ριζοσπαστική
    αντίδραση ενάντια στο σάπιο κατεστημένο" και έχει περάσει στο
    μεσημεριανάδικο τσιγγαναριό ξεχαρβαλωμένου κραξίματος, όπου
    η σημαντικότητα του οτιδήποτε κατασκευάζεται εν ριπή οφθαλμού
    από ειδικούς λονδινοσπουδαγμένους τηλεορασοπαπάρηδες.

    Ο καθένας γράφει ότι του γκαυλώσει, με λίγα λόγια.

    Αν αυτά είναι που θέλεις να κάνεις τότε πάω πάσο.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. http://www.flickr.com/groups/sxoliasmos

    γιατι γιοννεκ καποια ατομα εχουν καποιες αναγκες.
    μακρια απο παραγωγη φωτογραφων, μακρια απο αφεντικα.
    το ξεκατινιασμα βγαζει στην φορα τους ανθρωπους, το ξεκατινιασμα μπορει να δημιουργησει λυσεις για την επομενη μερα.

    εχεις καμμια προταση? εχεις ορεξη να μοιραστεις φωτογραφιες με καποιους? θεσε την δικια σου προταση.
    ή ξεκατινιασε με δικα σου παραδειγματα γιατι το ντι πι ειναι για τον πουτσο(μιας και το εζησες και απο μεσα) να μαθαινουμε κι εμεις ή δειξε μας με οποιον τροπο θελεις λυσεις για να μοιραστουμε φωτογραφιες.

    εκτος αν το τελευταιο δεν σ ενδιαφερει, οποτε μην ανησυχεις τοσο για την εικονα του κωλοσαιτ του παυλου, ουτε και για την κωλοεικονα αυτων που ''εκτιθενται'' εδω μεσα.
    ''Όπως και νάχει.. θα ζήσουμε.''

    http://www.youtube.com/watch?v=AHeoB8UM-i4
    (βγαζω γλωσσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σόρρυ αγαπητοί μήτσοι και Διαμαντήδες, αλλά αυτά που γράφετε
    είναι μπούρδες.

    Ο ένας χειρότερος από τον άλλο και μάλιστα με αντοχή στον χρόνο.

    Το διαδυκτιακό σας προφίλ είναι αυτό που σιχαίνομαι περισσότερο
    από όλα, ακόμα και από αυτών των φασισταριών που καμώνεστε
    πως καταδυκνείετε.

    Δήθεν επαναστάτες του καναπέ, πλασάροντας την ίδια άρρωστη
    άποψη μονίμως, αυτή που λέει πως η κάθε παπαριά που απασχολεί
    κατά κάποιο τρόπο μέρη του κοινωνικού συνόλου, π.χ., γήπεδο,
    συναυλία, ντιπιτζιάρ, είναι αυτομάτως απόλυτα σημαντική ως προς
    την εξέλιξη του συνόλου αυτού, ως προς το πολιτικό και φιλοσοφικό
    του μέλλον.

    Οι ίδιες ακριβώς ιντερνετικές προσωπικότητες βρίσκονται και σε site
    με μοτοσυκλέτες, κινηματογράφο, ποδοσφαιρικές ομάδες, video games,
    tuning αυτοκινήτων, οι οποίες λένε ακριβώς τα ίδια, αλλάζοντας
    απλώς την λέξη «φωτογραφία» με την εκάστοτε κατάλληλα ανάλογη.

    Βαρέθηκα αυτές τις αηδίες και από αυτές ακριβώς θέλω να αποστασιοποιηθώ..

    όχι από την «προσπάθεια προσωπικής συμβολής για την βελτίωση
    του κόσμου μας»..

    Η φωτογραφία ΔΕΝ μπορεί να σώσει τον κοσμάκη, ίσως μόνο την
    ψυχούλα αυτού που την έχει ανάγκη και την κάνει.
    Αν θέλετε να βοηθήσετε την φωτογραφία ανεβάζοντας το επίπεδό της
    τραβάτε να βγάλετε καμιά καινούργια μπας και φτιάξετε νέα ροή,
    και σταματήστε να γράφετε μεγαλοπαπαριές και αρχιμανιφέστα
    σε site και σε μπλογκ.

    Η φωτογραφία έχει ανάγκη από φωτογραφίες και όχι από μπλα μπλα.
    Αν την «αγαπάτε», όπως λέτε συχνά, τότε ενισχύστε την πρακτικά.

    Εγώ δεν την αγαπάω, όχι τόσο όσο το παιδί μου ας πούμε..

    Με λίγα λογια, η φωτογραφική κοινότητα είναι λάθος που υφίσταται,
    υπάρχει μόνο και μόνο έτσι ώστε κάποιοι να διευκολύνονται, είτε ως
    ψευτοφωτογράφοι που έχουν ανάγκη να φανούν, είτε ως εκφραστές
    διάφορων μανιφέστων μιας και από φωτογραφία δεν σκαμπάζουν,
    είτε ως διάφοροι που λένε να βγάλουν κανα φράγκο, είτε ως άλλοι
    που βαριούνται και δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν.

    Η φωτογραφία ως διαδικασία είναι μοναχική και βρίσκεται μέσα μας.
    Η ανάγκη για να την βγάλουμε και έξω μας έχει βαρβάτο νόημα μόνο
    όταν έχουμε κάτι σημαντικό να εκφράσουμε, καμιά έκθεση της προκοπής,
    κανα ενδιαφέρον βιβλίο, όταν γεράσουμε κλπ.

    Τα site-blog, συνευρέσεις, συνεδριάσεις, ψευτογουόρκσοπ είναι για
    να περνάμε καλά, όπως το cinema, το ποδόσφαιρο και τα πάρτυ.
    Δεν είναι μέσα περισυλλογής και ανάπτυξης καμιάς ιδεολογίας.

    Ξαναλέω, η φωτογραφία δεν είναι εδώ που σκάβετε.

    Αυτά και δεν πρόκειται να επανέλθω.

    Γεια σας και χαρά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γιόννεκ :
    "Βαρέθηκα αυτές τις αηδίες και από αυτές ακριβώς θέλω να αποστασιοποιηθώ..όχι από την «προσπάθεια προσωπικής συμβολής για την βελτίωση του κόσμου μας»..."

    Ξεχνάς μόνο Γιάννη πως υπάρχουν και άλλες απόψεις εκτός από την συγκεκριμένη την δική σου που αφορούν τον τρόπο αυτών των πρακτικών και ο καθένας επιλέγει αυτή που αισθάνεται πως είναι πιό κοντά στην ψυχοσύνθεσή του αλλά και στην ...μπορετικότητά του. Άλλος επιλέγει τον δρόμο της παραίτησης ή του αναχωρητισμού, άλλος της ευθείας αντιπαράθεσης, άλλος των δημοσίων σχέσεων ή του ωχ αδερφέ, άλλος της γελοιογραφίας και άλλος της ποίησης.

    Μέχρι και ένα καλό τσιμπούκι θα σούλεγα εγώ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει προσπάθεια "συμβολής γιά την βελτίωση του κόσμου μας" δεδομένου του γεγονότος ότι συμβάλλει στην σεξουαλική εκτόνωση των ανθρώπων, και ένας πραγματικά ισορροπημένος ερωτικά άνθρωπος, σπανίως ως πολίτης εμφανίζει συμπτώματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και το ότι έγινε ο πόλεμος στην Γιουγκλοσλαβία δεν σημαίνει τίποτε, πέραν του προφανούς ότι δηλαδή απλά η Μόνικα τελικά δεν έκανε καλές πίπες. Εν αντιθέσει με την Ειρήνη που έχει μείνει ονομαστή γιά την πίπα της. (η πίπα της ειρήνης που λένε).

    Η άποψή σου λοιπόν για την ιδανική πρακτική περί προσπαθειών "βελτίωσης του κόσμου μας" δεν είναι παρά μία από τις πολλές αλλά όχι και η μόνη.

    Είτε αυτός είναι η φωτογραφία, είτε ο λόγος, είτε ένα καλό τσιμπούκι.

    Και νομίζω ότι πρέπει ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να επιλέγει μονάχος του τον τρόπο με τον οποίο εκείνος δύναται, και τον πιστεύει ως καλύτερο χωρίς να κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως βλάξ ή λούμπεν επαναστάτης του καναπέ κλπ. (εκτός αν και σύ πιστεύεις πως πρέπει αντί να μιλάμε να πρέπει να αγοράσουμε από δυο καλάσνικοφ έκαστος).

    Το να θέλεις εσύ να αποστασιοποιηθείς είναι απολύτως θεμιτό. (αλήθεια, γιατί νιώθεις την ανάγκη να "αποστασιοποιηθείς" ?) Και άντε και τη νιώθεις, γιατί νιώθεις και την ανάγκη να το δημοσιοποιήσεις ?

    Και με ποιό τρόπο αλήθεια τελικά αποστασιοποιείσαι εσύ που μέμφεσαι τους άλλους, όταν γράφεις όλα αυτά που παρέθεσε και ο Διαμάντης ?

    Και μάλιστα δημοσιοποιείς αυτή σου την αποστασιοποίηση μέσα από ένα σχόλιο το οποίο εξακολουθεί να "τα χώνει" ?


    ("ακόμα και από αυτών των φασισταριών που καμώνεστε πως καταδυκνείετε").

    Εκτός και αν πιστεύεις ότι οι δικές "μας" ακραίες συμπεριφορές δικαιολογούνται όχι όμως και των άλλων και η όποια αντίδραση οποιουδήποτε οφείλει να είναι με κάποιο τηλεκοντρόλ που εμείς έχουμε στα χέρια μουας.

    Καλύτερα. Καμμιά φορά όσα λιγότερα γνωρίζεις ή διαισθάνεσαι, τόσο καλύτερα είναι.

    Την επόμενη φορά που θα μου υποβάλλεις ένα μήνυμα σαν εκείνο ("Βρωμοκώληδες, καράβλαχοι, νέρντς, δημόσιοι υπάλληλοι, φαντασμένοι εξουσιολάγνοι με απωθημένα καθώς και διάφοροι άλλοι wannabes, συνθέτουν μιά ομάδα η οποία χωρίς καλά-καλά να ξέρει το γιατί, θέτει τον εαυτό της στην υπηρεσία τυφλής υποστήριξης ενός εντελώς πρακτικοευτελούς σκοπού που δεν είναι άλλος από την συντήρηση του μαγαζιού ενός επιχειρηματία που ούτε καν γνωρίζουν)", δεν θα σου το αναρτήσω αν δεν σε ρωτήσω πρώτα τρείς φορές "αν όντως σε εκφράζουν αυτά που (υπο)γράφεις).

    Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι, δεκαεφτά και εφτά, και πενήντα δευτερόλεπτα. Μπίπ !

    Στον μεθεπόμενο τόνο, η ώρα θα είναι πενηνταέξι κι ογδόντα συν φπα.

    Στον παραμεθεπόμενο τόνο καλά κρασά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ''Τα site-blog, συνευρέσεις, συνεδριάσεις, ψευτογουόρκσοπ είναι για
    να περνάμε καλά, όπως το cinema, το ποδόσφαιρο και τα πάρτυ.
    Δεν είναι μέσα περισυλλογής και ανάπτυξης καμιάς ιδεολογίας''

    που ακριβως διαφωνουμε? δεν θα μου επιτρεψεις τωρα να περναω και καλα?(παραλληλα με το να φωτογραφιζω?)
    την μια με κατηγορεις οτι κακως κανω πλακα και την αλλη μου λες να μην ειμαι σοβαρος μ αυτα τα θεματα. δηλαδη με συμβουλευεις να κανω αυτο που κανω.

    πρακτικο με θεωρητικο μερος για μενα γιοννεκ ειναι το ιδιο. κανω πλακα. εσυ τα διαφοροποιεις?

    οσο και για τον γιο μου πλακα κανω. δεν στεκομαι απο πανω του σοβαρος. και να πεθανω αυριο αυτος θα συνεχισει.

    τωρα το ποσο αγαπαει κανεις αυτη την πλακα ειναι δυσκολο να το εξηγησω σε καποιον. γιατι ολοι ξεχωριζουν το σοβαρο με την πλακα αναλογα με το ποτε οι ιδιοι θελουν. αστο αυτο γιατι μπλεκουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. κοινως δεν μπορεις να παιρνεις στα σοβαρα τα πραγματα που ειναι για να περνας καλα. γιατι τοτε αντιφασκεις την ιδια στιγμη.
    νευριαζω την ωρα του ματσ χεστηκα μετα. μου την δινουν πραγματα που εβλεπα στο ντιπι, τα λεω.. ξαναχεστηκα μετα.
    και δεν ειμαι αυτος που πισωγυρναω για να ποδειξω κατι.
    ψαξε εσυ μονος σου να βρεις τι ιντερνετικος τυπος εισαι και σταματα επιτελους να ανησυχεις για τους αλλους.

    και οταν εννοω πλακα εννοω χαλαρα και οχι χαβαλε, ουτε σοβαροτητα κρυμμενη απο δηθεν χαλαροτητα.
    αν δεν εγινε κατανοητο.. που σιγουρα δεν εγινε και τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. επειδη κουράστηκα χωρις εικόνες το πολύ παραπάνω διαβασμα λεω πως η σιωπή δεν είναι χρυσός, ούτε πυρσός, σκατά πατημένα είναι, λέξεις ξετιναγμένες, αχαλίνωτες, ασυνεννόητες που στήνουν ένα χάος στο χάος με ευκολία τετραπέρατη, να χαθείς, να θέλεις τον καθοδηγητή που συχνά πυκνά βλέπεις στις συνήθειές σου, που γίνεται συνήθεια αξεπέραστη. Φτάνει τόση σιωπή, κουφαθήκαμε από λόγια, λόγια, κούφια λόγια, ατελείωτα, ανερμάτιστα σιωπής τής σιωπής τών αμνών εις δόξαν λύκου εις το δάσος περιφερόμενου ( όχι του κακού αλλά αυτού με την προβιά του ).

    Καιρός για λόγο συνεκτικό, ακριβή και λακωνικό και απέριττο, αιχμηρό όπως ένα σύνθημα στο μέτωπο ανεξίτηλο από βάπτισμα ( του πυρός ), να διαβάζεται, να ακούγεται, να είναι κατανοητός από μέσα προς τα έξω, να είναι ήχος ξεκούδουνος, να συνοδεύει τον αέρα της άνοιξης, να μην είναι σιωπή τής αποδοχής τής άρχουσας τάξης αριθμημένων τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή