Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Γιατί ρε μαλάκα ?

@ Γιατί ρε μαλάκα είσαι Πακιστανός και απλώνεις την κωλοπραμάτεια σου στο πεζοδρόμιο και δεν πιάνεις ένα χλιδάτο μαγαζί  στη Σκουφά ? Πώς καταδέχεσαι να ξεφτιλίζεσαι έτσι ? Έλα τώρα στη μπουζού γιά να μάθεις.

-Γιατί ρε μαλάκα είσαι μισθωτός των 1.000 € και δεν πληρώνεις τις κάρτες και τα δάνειά σου ?   Πώς καταδέχεσαι να ξεφτιλίζεσαι έτσι ? Κάτσε τώρα να σου πάρω το σπίτι γιά να μάθεις.

-Γιατί ρε μαλάκα είσαι μικρομαγαζάτορας και δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις τους φόρους σου ? Πώς καταδέχεσαι να ξεφτιλίζεσαι έτσι ? Κάτσε τώρα να σου στείλω το ΣΔΟΕ να σε ξεκωλιάσει γιά να μάθεις. 
(άμα θές μπορείτε και να το "συζητήσετε το θέμα κάπως πιό ...διεξοδικά").

-Γιατί ρε μαλάκα παντρεύτηκες την Κούλα από το Αιγάλεω που είναι τα χάλια της και όχι ένα ξεκωλοσελέμπριτυ από την Κηφισιά? (με κρυφή καταγωγή από το Αιγάλεω)? Βολέψου τώρα με τα τρία κουτσούβελα σε ένα άθλιο τριαράκι γιά να μάθεις. 

-Γιατί ρε μαλάκα είσαι γύφτος και σου αρέσει να ταλαιπωρείσαι και να στριμώχνεσαι στα βρωμολεωφορεία και δεν παίρνεις ένα οικολογικό τετράλιτρο Lexus ? Γιατί ρε σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι ? Κάτσε τώρα μιά ώρα στη στάση να ιδρωκοπάς μαζί με τα υπόλοιπα ζώα γιά να μάθεις. 

-Γιατί ρε μαλάκα είσαι καπνιστής και αναγκάζεσαι να βγαίνεις έξω από το μαγαζί γιά να κάνεις μιά τζούρα  και δεν παίρνεις κόκα που είναι ελεύθερη και είναι και χάι ? Γιατί ρε σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι ? Κάτσε τώρα να σου στείλω τη Δημοτική Αστυνομία να σου ρίξει ένα πρόστιμο γιά να μάθεις.

-Και σύ ρε μαλάκα, γιατί εκθέτεις τις φωτογραφίες σου σε ένα χώρο που είναι στριμώκωλος και δεν μπορούν να τις απολαύσουν αυτοί που πήγαν ? (αλλά και αυτοί που δεν πήγαν ?) Και γιατί ρε μαλάκα φωτογράφε δεν βρίσκεις καμμιά πουρογκαλλερίστρια από το Ψυχικό να κάνεις κανένα ψυχικό ή έστω καμμιά αδερφή πολυτελείας να σου δώσουνε το MοΜΑ όλο γιά πάρτη σου παλληκάρι μου ? Γιατί ρε σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι έτσι ? (Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω το πραγματικό νόημα αυτών των εκθέσεων). Φάε τώρα μιά βραδιά (π)οίησης γιά να μάθεις.

Και αφού όλοι εσείς ρε μαλάκες δεν έχετε να φάτε ψωμί, γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι?
Γιατί ρε σας αρέσει να ξεφτιλίζεστε ? 

Ού να μου χαθείτε παλιολιγούρια !
(ακολουθεί ρέψιμο).

15 σχόλια:

  1. "Πίσω απ' τις γρίλιες στέκει ο θυρωρός
    και τη φτωχή ζωή του ανακατεύει
    μας υποπτεύεται βουβά ο διπλανός
    ποιος ξέρει κυρα Ελένη τι μας σέρνει...

    Έλα κοντά και σώπα, μη μιλάς!
    Τόσα χρονάκια ψάχνεις την αγάπη
    με τόση λάσπη που στην πλάτη κουβαλάς
    τέτοια σε μάραναν ανόητη απάτη!

    Κοίτα και γύρω σου, Λύκε του κερατά
    και πες μου πόσο αξίζει η κάθε μέρα.
    Δεν επενδύεται η αγάπη φουκαρά.
    Ψάξε καλύτερα, κάτι θα βρεις πιο πέρα.

    Βουλιάζουμε σιγά, κι αυτός ο δρόμος δεν μας πάει πουθενά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -αυτα γινονται οταν δεν μιλαμε για φωτογραφια, αλλα για προσωπικες αντιμετωπισεις.
    ειτε σαν πρωτη προταση ειτε σαν ανταπαντηση σε διαφορετικο θεμα. φαυλος κυκλος..
    -οταν αναφερομαστε σε χαμενες προσδοκιες και φωτογραφικα μηδεν. αυτο θα πω στα παιδια μου?
    -οταν παλι, παρακολουθω μια συζητηση και μετα βγαινω στο μπαλκονι μου ν απαντησω μονος μου.
    -οταν φωτογραφιζω ανθρωπους αλλα δεν τους γουσταρω ρε αδελφε και ουτε μπορω να συννενοηθω μαζι τους.μεμονωμενα η στο συνολο.

    Σ΄ αυτό τον κόσμο που ΄ρθαμε
    άλλοι τον είχαν πρώτα,
    σε μας τον παραδώσανε
    και άλλοι τον καρτερούνε. (λαικο γνωμικο)

    εγω λεω να παραδωσω τον φωτογραφικο(και οχι μονο)υπεροπτισμο μου. εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Γιατί ρε μαλάκα αφου ΔΕΝ είσαι καπνιστής και ΔΕΝ πινεις ουτε κοκα δε βγαινεις εξω απο το μαγαζι να παρεις μια τζουρα καθαρο αερα και πρηζεις εμας που γουσταρουμε να φουμαρουμε μεσα στον ιανο και να τα σβηνουμε και στο πατωμα "αμα λαχει ναουμε" ?

    Χαρης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "-Γιατί ρε μαλάκα αφου ΔΕΝ είσαι καπνιστής και ΔΕΝ πινεις ουτε κοκα δε βγαινεις εξω απο το μαγαζι να παρεις μια τζουρα καθαρο αερα και πρηζεις εμας που γουσταρουμε να φουμαρουμε μεσα στον ιανο και να τα σβηνουμε και στο πατωμα "αμα λαχει ναουμε" ?

    Χάρη εσύ από όλο το κείμενο αυτό κατάλαβες; αυτό σου έκανε εντύπωση και συγκράτησες;
    Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε γιωργο αυτο που εγραψα απευθυνοταν στον παυλο και σε οσους ντουμανιασανε τον ιανο προχτες (αναμεσα σ αυτους τους αντιπαθητικους καπνιστες και γω)...οταν λοιπον δε μπορουμε να δουμε το δεντρακι μπροστα μας (σεβασμος αυτου που καθεται διπλα μας )δε νομιζω οτι ειμαστε ετοιμοι να ασχοληθουμε με το δασος (σεβασμος στον συνανθρωπο με την ευρυτερη εννοια)...
    επισης διαισθανομαι οτι το κειμενο σε αρκετα σημεια αναφερεται σε συγκεκριμενα ατομα και σε συγκεκριμενες καταστασεις οι οποιες δεν με αφορουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Haris :

    Ανοίγεις ένα θέμα το οποίο είναι τεράστιο αλλά και εξαιρετικά πολυδιάστατο ωστόσο όχι της παρούσης.

    Γιά την ιστορία μόνο θα σου πώ, πως δεν υπήρχε περίπτωση να καπνίσω αν δεν μας είχε επιτραπεί το κάπνισμα.(και σταχτοδοχεία υπήρχαν παντού). Και το μεγαλύτερο πρόβλημα αν θες να μάθεις δεν το έχουν οι καπνιστές (δηλαδή ο το 65% του ενήλικου πληθυσμού), αλλά τα διάφορα cafe κλπ καταστήματα τα οποία έχουν ερημώσει αφού κανένας καπνιστής δεν πάει να πιεί τον καφέ του ή το ποτό του αν δεν μπορεί να καπνίσει.

    Αυτά γιά την αποκατάσταση της αλήθειας.

    Όσο γιά το αν "ενοχλεί" τον διπλανό μου το τσιγάρο, θα σου έλεγα πως και μένα δεν μου είναι ευχάριστο να ακούω τον άλλον να αγκομαχάει την ώρα που πηδάει αλλά γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο δεν επισκέπτομαι οίκους ανοχής. Κάθε χώρος είναι οι όροι του και όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί εδώ και αιώνες από τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι από τα γελοία νομοθετήματα εξ ίσου γελοίων αλλά και αργόσχολων υπουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παυλο ειμαι ΚΑΙ φανατικος καπνιστης ΚΑΙ ιδιοκτητης καφε-μπαρ..οσο για τους καπνιστες εγω ξερω οτι οταν πανε λονδινα,παρισια και νεες υορκες και στα εστιατορια πανε να φανε και καφε πανε και πινουνε και εκει υπαρχει σκληρη απαγορευση παντου..αλλα βεβαια εδω "εχουμε δημοκρατια"...τεσπα το θεμα ειναι οντως τεραστιο και οχι της παρουσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι φίλε μου αλλά γιά κάποιους εντελώς διαστροφικούς λόγους, δεν θεωρώ τις κοινωνίες στις οποίες αναφέρθηκες ως "πρότυπες". Και αν είχα ως μέλημά μου να φέρω κάποια "καλά" τους εδώ, σίγουρα στις πρώτες προτεραιότητές μου δεν θα ήταν η απολύτως ύποπτη απαγόρευση του καπνίσματος αλλά οι μισθοί τους, η κοινωνική τους πρόνοια, οι επιχειρηματικές τους υποδομές και άλλα. Εν πάση περιπτώσει, αρνούμαι να νιώσω περιθωριακός επειδή καπνίζω. Εκτός και αν πάνω από τη μισή Ελλάδα είμαστε περιθώριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μ αρεσε τα περι οικου ανοχης. και αυτο για τους μισθους :)
    παντως εγω θα ηθελα και μια ποτοαπαγορευση για πιο υγιη στην σκεψη κοινωνια. να απαγορευτει και ο καφες που στις μερες μας ειναι νουμερο ενα αγχωτικο. και καποια στιγμη και η φωτογραφια. πρεπει να σταματησει επιτελους αυτη η ''φυλακιση'' πνευματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παυλο σιγουρα δεν τις αναφερω σαν προτυπα..τις αναφερω σαν παραδειγμα του πως συμπεριφερεται ο ελληναρας εκει που ξερει οτι δεν τον "παιρνει" και πως εδω...
    μητσο δεν υπαρχει καμμια καπνοαπαγορευση,εχω κανει ενα πακετο απο το πρωι..το αλκοολ επιτρεπεται αλλα οχι να πιεις 2 μπουκαλια και να βγεις στην εθνικη με τ αμαξι σου..μην τα μπερδευουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλλού ξεκινήσατε και αλλού φτάσατε. Μ'αρέσετε όμως.

    Για το θέμα του καπνίσματος όπως και σε κάποια άλλα πράγματα στην κοινωνία μας δεν ξέρουμε τί μας γίνεται. Οξύμωρα πράμματα γιατί μωροί είμαστε κι οι ίδιοι.

    Δεν έχω καταλάβει ποτέ (ή μάλλον έχω αλλά δεν το δέχομαι) πως γίνεται να ξέρουμε ότι σκοτώνει και να το πουλάμε. Πώς γινεται να ξέρουμε ότι σκοτώνει και να το αγοράζουμε και ακομη περισσότερο να το καπνίζουμε. Ντόπα τρελή και εξάρτηση, ναρκωτικά.

    Θυμάμαι, παιδί, τον πατέρα μου (με δύο πακέτα, δύο εμφράγματα και ένα by-pass) να λέει. Μην το βάλεις αγόρι μου στο στόμα σου αυτό το πράγμα και να μην γίνεις αδερφή. Το δεύτερο το κατάφερε (δεν έχω δοκιμάσει τουλάχιστον μεχρι τώρα).

    Ναι ρε έχουμε δικαίωμα στον καρκίνο, ναι στην σαπίλα των πνευμόνων, δικαίωμα στα καρδιοαγγειακά. Και εγώ και εσύ κι άλλη και εκείνη η φανταστική.. Ποιός είναι αυτός που θα μας το αφαιρέσει.

    Γαμώ την δημοκρατία μας (δις)...

    Και αυτό παρέα με άλλα τόσα παλαβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Μην το βάλεις αγόρι μου στο στόμα σου αυτό το πράγμα και να μην γίνεις αδερφή. Το δεύτερο το κατάφερε (δεν έχω δοκιμάσει τουλάχιστον μεχρι τώρα)"

    Θαυμαστικέ μου διακρίνω ένα παράπονο στα λόγια σου αλλά να ξέρεις πως ποτέ δεν είναι αργά, διάθεση να υπάρχει και χρόνος βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. !!!!
    Είμαι σίγουρος ότι για να το λες εσύ, κάτι θα ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί ρε γαμώτο να είμαι τόσο μαλάκας???
    (για να επανέλθουμε και στο θέμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή