Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς βενζίνη μέσα στη νύχτα.

@  Ένας φίλος, (που δεν γνωρίζω-ούτε καν κατ' όψιν), ο georgepegas, σε κάποιο του σχόλιο κάτω από το κείμενό μου "Ένα στ' αριστερό ρε βόδια", μεταξύ άλλων μου γράφει το εξής :
"...Όταν σου επιτραπεί γύρνα. Έτσι απλά γύρνα. Όχι για τους άλλους. Για εμάς..."
Αν και δεν είχα καμμία όρεξη να μπώ σε μιά τέτοια δημόσια κουβέντα γιατί δεν άνοιξα αυτό εδώ το blog γιά να το χρησιμοποιήσω ως πολιορκητικό κριό γιά να επιτύχω ό,τιδήποτε, (όχι γιατί είμαι τάχα έντιμος αλλά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ "να επιτύχω ό,τιδήποτε"), αναγκάζομαι να το κάνω, αφ' ενός μεν γιατί αυτό που εξέφρασε ο georgepapas ...δεν είναι ο μόνος που το εξέφρασε (αυτές τις μέρες δεν έχω πάρει λίγα e-mail ή μηνύματα αντίστοιχου περιεχομένου και τα περισσότερα από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζω), και αφ' ετέρου γιατί θεωρώ πως η ιστορία του "Κακού Λύκου" δεν είναι μιά ιστορία προσωπική, (αν ήταν κάτι τέτοιο δεν θα αφορούσε ούτε καν εμένα), αλλά μιά ιστορία με αρκετά επικίνδυνες ανατέλουσες κοινωνικές προεκτάσεις.


Αγαπητέ georgepapas, 

Σε ευχαριστώ γιά τις σκέψεις σου αν και με κάνουν να αισθάνομαι αρκετά άβολα αλλά και αμήχανα. Και όχι από λόγους κάποιας ψευτοσεμνότητας αλλά κυρίως γιατί βρίσκομαι σε μιά μεγάλη σύγκρουση τόσο με τη συνείδησή μου όσο και με τη λογική μου.

Το Dpgr είναι ένας ουσιαστικά αλλά και τυπικά ιδιωτικός χώρος και δεν έχω κανένα δικαίωμα να επιβάλλω με το στανιό την παρουσία μου ακόμη και αν ένα μικρό, μεγάλο ή και πολύ μεγάλο κομμάτι του θεωρεί πως αυτή μπορεί να συμβάλλει θετικά. Δεν πρόκειται συνεπώς γιά μιά κοινότητα με αιρετούς "άρχοντες" και με κάποιες άλλου τύπου "δημοκρατικές διαδικασίες" και αυτό φυσικά δεν μπορεί να το κρίνει κάποιος αρνητικά αφού ο καθένας στο μαγαζάκι του κάνει ό,τι γουστάρει. Ως εκ τούτων λοιπόν αλλά και εκ των όρων χρήσης, είμαστε υποχρεωμένοι να ευθυγραμιζόμαστε αλλά και να συμμορφωνόμαστε με αυτούς, ακόμη και όταν κάποιοι από αυτούς που υποτίθεται πως έχουν ωριστεί για να τους φυλάττουν και να τους υπηρετούν, όχι μόνο δεν το κάνουν αλλά και τελείως προκλητικά έχουν μετατρέψει την εξουσία που τους δόθηκε σε όπλο γιά ξεκαθάρισμα λογαριασμών που άνοιξαν οι προσωπικές τους μικρότητες, εμπάθειες ή ό,τιδήποτε άλλο αναλόγου ευτέλειας.

Στην περίπτωση αυτή καταγγέλλω ανοιχτά πως δεν υπήρχε κανείς απολύτως, όχι πραγματικός λόγος αλλά ούτε καν αφορμή έτσι "γιά τα μάτια του κόσμου" γιά να προχωρήσουν στον 30 ημερών αποκλεισμό μου.

Στην περίπτωση αυτή καταγγέλλω ανοιχτά πως έγινε τελείως αυθαίρετα, με συνοπτικές διαδικασίες και φυσικά στα μουλωχτά και πριν προλάβει καν να πάρει χαμπάρι το σύνολο των συντονιστών γιά την εσωτερική ψηφοφορία περί της διαγραφής μου. (κάποιοι «γύρισαν την επομένη και απλά με βρήκαν διαγραμμένο»).

Στην περίπτωση αυτή καταγγέλλω ανοιχτά, πως έγινε με προσωπική παρέμβαση-"πρωτοβουλία" κάποιων πληκτικά συγκεκριμένων προσώπων τα οποία επί χρόνια με βλέπουν σαν κόκκινο πανί, είτε γιατί ουδόλως ενδιαφέρονται για την φωτογραφία και τους χαλώ και την ραστώνη την οποία οι ίδιοι φυσικώς έχουν και ...το αυτό επιθυμούν και διά το Dpgr, είτε κάποιοι άλλοι επειδή θεωρούν πως χαλώ  το προσωπικό προφίλ το οποίο προσπαθούν επί χρόνια να χτίσουν μέσα στο Dpgr ώστε να μπορούν να το εξαργυρώνουν στον «έξω κόσμο» πουλώντας παραμύθι και μούρη ότι κάποιοι στ' αλήθεια σημαντικοί  είναι, έχοντας μετατρέψει το site σε προσωπικό τους μαγαζάκι που προωθεί τα ιδιωτικά τους συμφέροντα, είτε κάποιοι , (οι πιο ανόητοι εξ αυτών), επειδή αδυνατούν να καταννοήσουν οποιαδήποτε εναλλακτική σκέψη και νιώθουν ασφαλέστεροι αν εξαφανίσουν από προσώπου γης τον όποιο (κατ΄αυτούς) την εκφράζει.

Από την άλλη μεριά και όσο και αν αυτό ηχεί περίεργο, η χειρότερη για μένα περίοδος δεν είναι αυτή που είμαι αποκλεισμένος από το Dpgr, (ούτε θυμάμαι πλέον πόσες φορές με έχουν διαγράψει), αλλά αυτή που δεν είμαι, αφού, το ίδιο κείμενό μου με το οποίο εκατοντάδες μέλη θεωρούν πως «ωφελούνται» και το αντιμετωπίζουν θετικά, το ίδιο κείμενο είναι αυτό που "προστίθεται στα προηγούμενα" και όλα μαζί σιγά-σιγά χτίζουν το κατηγορητήριο με το οποίο κάθε τρείς και πέντε οδηγούμαι στην έξοδο. Την ίδια στιγμή λοιπόν που εσύ φίλε georgepapas και άλλοι διαβάζεις κάτι του Χ μέλους και λες πως σου αρέσει, την ίδια ακριβώς στιγμή το Χ αυτό μέλος μπορεί να δέχεται  «οδηγίες» από «μέσα» του στυλ «πρόσεχε-σε τρώει ο κώλος σου να σε ξαναδιαγράψουνε» και «άντε να δούμε πώς θα σε γλυτώσουμε ΚΑΙ αυτή τη φορά, ρε σύ... αφού ξέρεις πώς είναι τα πράγματα τώρα γιατί πας γυρεύοντας...κλπ». Δηλαδή, αν κατάλαβες καλά, και όσο είμαι μέσα στο Dpgr, είμαι κάτω από ένα καθεστώς καθημερινού απίστευτου στρές και φυσικά είμαι …επειδή μου κάνουνε και χάρη ! Κάθε μου λέξη λοιπόν είναι και ένα βήμα προς την επόμενη "έξοδο". 

Βέβαια, όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν κάποιοι Συντονιστές ήταν περισσότερο συντονισμένοι με την ουσία ενός φωτογραφικού site και λιγότερο με τα προσωπικά τους μικροσυμφεροντάκια και μικροεγωισμούς. Αλλά εδώ θα μου πείς δεν ενδιαφέρονται καν για τους τύπους και κατά το κοινώς λεγόμενο δεν κωλώνουν να σε διαγράψουν επειδή δεν γουστάρουν "τη φάτσα σου", θα ενδιαφερθούν και για την ουσία ? Μήπως έχουν να λογοδοτήσουν σε κανένα γιά τις σοφές αποφάσεις τους ? Μήπως θα κριθούν από κανένα ανοικτά ? Ή μήπως θα τολμήσει κανένας να ρωτήσει ανοιχτά "ρε παιδιά πώς εξαφανίστηκε ξαφνικά ο "georgepapas" ? Και αν τολμήσει και το κάνει, τί τύχη θα έχει και ο ίδιος αλλά και το αναρτημένο του ερώτημα ? 

Όλα αυτά όμως αποτελούν διαπιστώσεις για τις παθογένειες ενός ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ χώρου, (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων να τον μετατρέψουν σε (ελληνικό) Δημόσιο), και από την στιγμή που ένας χώρος είναι ιδιωτικός, το μόνο που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε είναι αυτές οι «απλές» διαπιστώσεις και …έτερον ουδέν. Τσαμπουκάς του μοναδικού ανοιχτού  μέσα στην νύχτα επαρχιακού βενζινάδικου, που πουλάει την αμόλυβδη 10 ευρώ το λίτρο και σου λέει «αυτή είναι η τιμή φιλάρα και άμα γουστάρεις-άμα δε γουστάρεις τράβα αλλού» (γνωρίζοντας με περισσή χωριατοπονηριά πως, μέσα στην «νύχτα» το «αλλού» δεν υπάρχει).  

Αυτό λοιπόν είναι το σημείο με το οποίο έρχομαι και πάλι σε σύγκρουση με την συνείδησή μου, το κατά πόσο δηλαδή και το μέχρι πότε είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι αυτό τον ανομολόγητο «ευγενή και νομότυπο» χωριατοεκβιασμό.

Και αυτή τη φορά φοβάμαι πως σε ένα τέτοιο χωριατοεκβιασμό δεν θα ξαναϋποκύψω.
Ας κάτσουμε χωρίς βενζίνη μέσα στην νύχτα -ίσως ρε αδερφέ να είναι και μια καλή ευκαιρία να χαζέψουμε τα άστρα όσο ακόμα τουλάχιστον το χάζεμα των άστρων είναι τζάμπα και δεν απαιτεί ούτε κάποια ετήσια συνδρομή ούτε και κάποιοι συντονιστές να "συντονίζουν" τα όσα σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε χαζεύοντάς τα. 

Δυστυχώς φίλε μου georgepapas, η ...κουλτούρα της "ελεύθερης αγοράς" δεν έχει δημιουργήσει βαριά νοσούσες καταστάσεις μόνο στην διακίνηση των υλικών αγαθών αλλά και των πνευματικών αφού, γιά τους κατέχοντες τα μέσα, μιά φωτογραφία ή μιά σκέψη δεν έχει καμμία απολύτως διαφορά από ένα κουτάκι ντοματοπελτέ ή ένα ζευγάρι κάλτσες. Και νάσαι απόλυτα σίγουρος, πως οι ίδιοι που σήμερα εμμέσως ή αμέσως εμπορεύονται επιθυμίες και σκέψεις, αύριο, αν το κρίνουν πιό προσοδοφόρο ή έστω λιγότερο "μπελαλίδικο", δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να εμπορευθούν και ντοματοπελτέδες και κάλτσες. Γιατί στην ουσία τους είναι έμποροι ιδιώτες.

Και το κακό δεν είναι το ότι είναι έμποροι αλλά το ότι είναι "ιδιώτες".

8 σχόλια:

  1. Παυλο αυτο το κειμενο θα ειχε μεγαλη αξια αν την ειχες κοπανησει απο το ντιπι μονος σου φιλε (και καλα θα εκανες αν ισχυουν αυτα που λες)...τωρα δε ξερω...μου θυμιζει κατι δημοσιοκαφρους που μολις τους "ακουμπησουνε' λενε το κλασσικο "αμα ανοιξω εγω το στομα μου δε σας ξεπλενει ουτε ο νιαγαρας"...και γιατι δεν το ανοιγες ρε φιλε?? ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικαιολογείσαι απόλυτα να τα λές αυτά αγαπητέ, διότι πολύ απλά δεν γνωρίζεις όπως πχ. ότι την τελευταία φορά μονάχος μου έφυγα από το dpgr.

    Eπίσης ξεχνάς πως θα μπορούσα κάλλιστα μετά την λήξη της ...ποινής μου να επιστρέψω.

    Το δικό τους λοιπόν ban προς εμένα είναι γιά τριάντα μέρες. Το δικό μου όμως προς το Dpgr είναι πολύ μεγαλύτερο.

    Πιστεύω να σε κάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρη,αν ο λύκος ήταν από αυτούς που δεν ανοίγουν το στόμα τους,δε θα είχαν έρθει έτσι τα πράγματα. Το στόμα το άνοιγε και έλεγε αλήθειες που σε ορισμένους δεν άρεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με καλυψες σε αρκετα μεγαλο βαθμο ..ντανκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσυ αυτη την στιγμη νομιζεις οτι κοιταζεις τ αστρα? βολτες κοβεις στην παραεθνικη. και ολοι, και σ ακουμε και σε βλεπουμε να μαρσαρεις..
    γυρνωντας με την αμαξαρα σου στα φαναρια της εθνικης, μπορει καποιοι να θελουν να την γρατζουνισουν αλλα και αλλοι να την θαυμασουν.
    αν καταλαβες, για το ''αμαξι'' σου προκειται και οχι για σενα τον ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποβάλλω τον θαυμασμό μου καταρχήν.
    Κατά δεύτερον σας εξιστορώ εν συντομία το εξής γεγονός. Επειδή πράγματι και εγώ τον τελευταίο καιρό αντιλήφθηκα ότι πολλά μέλη πλέον έχουν σταματήσει να γράφουν θέλησα να βάλω ένα θέμα με σκοπό όποιος γνωρίζει κάτι για κάποιο από τα μέλη να μας αναφέρει αν είναι καλά κτλ κτλ. Μάλιστα η αναφορά στο κάθε απολωλός μέλος θα γίνεται με΄σω μίας φωτογραφίας του. Δεν πρόλαβα ο θαυμαστικός σου να ποστάρω το θεματάκι και διεγράφη δια μαγείας.
    Ε την συνέχεια την πήρα γραμμή παίζοντας ολίγον την Νικολούλη.
    Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα αν με διαγράψουν για λίγο ή μόνιμα. Αλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν. Εγώ συνεχίζω να μπαίνω στην σελίδα ως επισκέπτης και έτσι αποκομίζω ότι θέλω από εκεί. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό και στο τέλος αυτός που θα χάσει θα είναι η ίδια η σελίδα.
    Κρίμα όμως γιατί αν κάποιοι ήταν περισσότερο open minded, είχαν ένα σχετικό ήθος και σοβαρές ικανότητες διαχείρισης θα μπορούσαν να ήμασταν όλοι λίγο περισσότερο κερδισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...Κρίμα όμως γιατί αν κάποιοι ήταν περισσότερο open minded..."

    Mα τι μας λές τώρα θαυμαστικέ μου "open minded"... Ας ήταν και απλώς minded και θάμασταν ευτυχισμένοι... Εσύ τώρα θές και ...open...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακολουθούσα ως επισκέπτης το site για αρκετό καιρό μέχρι που αποφάσισα να εγγραφώ για 2-3 συγκεκριμένους λόγους. Ένας από αυτούς τους λόγους (γραπτός για την ακρίβεια) αυτή τη στιγμή έχει αποκλειστεί από το site. Το δε χειρότερο απ΄όλα είναι η αιτία, ο τρόπος και ο χειρισμός του όλου θέματος όχι μόνο προς τον διαγραφέντα αλλά και προς όλα τα μέλη που τόλμησαν να ρωτήσουν. Συμφωνώ στο ότι έναs ιδιωτικόs χώρος θέτει και τους κανόνες του αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζει (αυτός-οι που τους θέτει) ότι το αίσθημα δικαίου δε γνωρίζει κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή